accesskey_mod_content

El meu Carpeta Ciudadana, premio CNIS 2023 a la Millor seu electrònica integral

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

17 octubre 2023

El projecte El meu Carpeta Ciudadana, de la Secretaria General d'Administració Digital, es va fer amb un dels premis lliurats en la gala que va posar punt i final al XIII Congrés Innovació i Servicios Públicos.

En el si del XIII Congrés d'Innovació i Serveis Públics (més conegut per Congrés CNIS), celebrat el passat 10 i l'11 d'octubre a Madrid, es van atorgar, com cada any, els Premis CNIS a les administracions més innovadores. En la cerimònia d'entrega es van donar a conèixer els 13 guardonats en les diferents categories(Obre en nova finestra) , destacant que aquest any competien més de 100 candidatures.

El projecte presentat per la Secretaria General d'Administració Digital, Mi Carpeta Ciudadana, segueix collint èxits i es va alçar amb el premi a la Millor seu electrònica integral. Recordem que Mi Carpeta Ciudadana no solament és una aplicació mòbil(Obre en nova finestra) , sinó que inclou com a canals de comunicació, a més de la citada APP, una aplicació web(Obre en nova finestra) i un assistent conversacional.

El Congrés CNIS 2023 va escollir Ajuda'm3D, una startup que transforma en ajuda humanitària els seus serveis creatius d'impressió 3D, per a l'elaboració dels trofeus d'aquesta XIII edició. Tant el format innovador com el material sostenible i reciclat d'aquests guardons han captivat a l'organització del Congrés, ja que el 100% dels beneficis obtinguts van destinats a ajuda humanitària.

Mi Carpeta Ciudadana

El Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria General d'Administració Digital, va posar a la disposició dels ciutadans l'aplicació aplicació mòbil La meva Carpeta Ciudadana(Obre en nova finestra) . Aquesta app cerca simplificar la relació i millorar la interacció entre l'administració i la ciutadania de forma accessible, proactiva i personalitzada des de qualsevol dispositiu.

Amb Mi Carpeta Ciudadana(Obre en nova finestra) , el ciutadà pot accedir, de forma agregada, a la seva informació personal i a la consulta de les seves gestions realitzades amb diferents Administracions Públiques. Des de fa uns anys s'ofereix al ciutadà la versió web de Mi Carpeta Ciudadana, ara amb l'alliberament de l'app mòbil es pretén aconseguir un major acostament al ciutadà.

Les principals característiques i funcionalitats que ofereix l'app La meva carpeta Ciutadana són les següents:

  • Avís de notificacions electròniques pendents i connexió amb l'Adreça Electrònica Habilitada Única (DEHú)
  • Calendario, per a la visualització d'alertes pel que fa a gestions pendents amb l'Administració (caducitats, renovacions, etc)
  • Consulta de dades personals procedents de diferents organismes (estatals, regionals i locals) com a padró, titulació acadèmica, béns immobles, família nombrosa, ingrés mínim, etc.
  • Unes altres com a consulta de Documentos i obtenció de certificat oficial dels mateixos, veure l'estrada dels teus expedients o accés al Registre Electrònic General.

El Congrés CNIS 2023

En aquesta ocasió, el lema del Congrés(Obre en nova finestra) va ser “Innovant amb Intel·ligència per a les Administracions Públiques”, en clara picada d'ullet a la IA i altres tecnologies que poden portar enormes beneficis i comoditats a l'Administració i per tant als ciutadans. Les possibilitats que s'obren gràcies a aquestes tecnologies són enormes. Aquesta transformació digital amb l'ús de la noves tecnologies -i ara amb l'ús de la intel·ligència artificial- ens han de conduir cap a un canvi cultural, que si ja era necessari en les pròpies organitzacions, avui es converteix en irremeiable per al sector públic que necessitem en el futur. L'obtenció d'una major eficiència i eficàcia en els serveis que s'ofereixen a la ciutadania són la fi última. Com aconseguir aquests objectius sortejant els riscos que tot això comporta va ser el que es va debatre a fons -entre altres temes- al Congrés.

El Congrés CNIS va oferir taules rodones i ponències a l'Auditori de la Nau, a Madrid, que es van complementar amb quatre sales paral·leles dedicades a sectors públics, transformació cultural i la introducció de la IA en la tasca diària de l'administració, a través de més d'una vintena de taules rodones, més de 50 ponències i 25 tallers. Tots enfocats a mostrar els grans avanços que, gràcies a múltiples línies d'innovació, s'estan desenvolupant amb èxit en els tres nivells de les nostres administracions públiques.

Catàleg del Congrés(Obre en nova finestra) (PDF)

APP Mi Carpeta Ciudadana ( Google Play(Obre en nova finestra) ) ( App Store(Obre en nova finestra) )

  • Secretaria General de Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica
  • Serveis electrònics