L'edició 2023 de les fitxes informatives i infografies de l'Administració Pública Digital de 31 països europeus ja està disponible en la col·lecció NIFO de la plataforma Joinup .
Les fitxes tècniques d'Administraciones Públicas Digitales es publiquen anualment com a part de Interoperable Europe , la iniciativa de la Comissió per a una política d'interoperabilitat interoperabilitat reforçada, en el marc de el Observatori del Marc Nacional d'Interoperabilitat . Representen una font principal d'informació sobre la transformació digital que estan experimentant actualment les administracions públiques de la UE. Inclouen un resum actualitzat i detallat de les iniciatives empreses per 31 països europeus (la UE27, a més dels països de l'Associació Europea de Lliure Comerç -Islàndia, Liechtenstein, Noruega, Suïssa- i Ucraïna) en matèria digital i interoperabilitat. Les fitxes d'Administracions Públiques Digitals complementen l'anàlisi de l'Índex Índex d'Economia i Societat Digital (DESI) i de l'informe eGovernment Benchmark en matèries relacionades amb els serveis digitals.
Cada fitxa es completa amb una infografia i un annex, que incluye una selección de información centrada en la selección de tres temas clave de este año:
- Interoperabilitat i serveis públics interoperables,
- Ús innovador de tecnologies per part del sector públic, i
- Intercanvi de dades (p. ex., dades obertes, espais de dades, principi d'una sola vegada).
A més, també està disponible una fulla informativa dedicada a la UE que se centra en totes les iniciatives relacionades amb les administracions públiques digitals i la interoperabilitat empreses a nivell de la Unió Europea.
España
Els resultats obtinguts per España en matèria d'interoperabilitat mostren una alta implementació general dels Principis de l'EIF (Marco Europeu d'Interoperabilitat, en les seves sigles en anglès), amb una puntuació superior a la mitjana europea per als principis de Subsidiarietat i proporcionalitat, Inclusió i accessibilitat, Multilingüisme i Avaluació de l'Eficàcia i l'Eficiència.
Els resultats espanyols per a la implementació de les capes d'interoperabilitat mostren un bon acompliment general obtenint la puntuació màxima en totes les àrees analitzades (Governança de la interoperabilitat, Governança de serveis públics integrats, Interoperabilitat legal, Interoperabilitat organitzacional, Interoperabilitat semàntica i Interoperabilitat tècnica). España obté també la màxima puntuació en totes les àrees de Model Conceptual, mostrant “un excel·lent acompliment en la implementació de totes les recomanacions”. Destaca especialment l'informe les àrees de Catàlegs, Serveis i fonts d'informació externes i Seguretat i privadesa. Finalment, los resultados de España relativos a la interoperabilidad transfronteriza muestran un alto desempeño del país en 18 indicadors, obtenint resultats per sobre de la mitjana de la UE en la majoria d'ells.
La fitxa espanyola d'Administració Pública Digital reflecteix entre les fites destacades el Memorandum de Entendimiento para una alianza ibérica en el campo digital firmado por el Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital español y el Ministerio de Economía y Transición Digital portugués; la presentación de la Estrategia Nacional de Inteligencia Artificial; la estrategia GovTech para la promoción del uso del lenguaje claro en sitios web de la administración pública; o la Plataforma Intermediación de Datos (PID), el servicio de la Administración central que hace posible el principio de solo-una-vez.
Fitxes d'Administració Pública Digital a Europa 2023
Conjunt d'Indicadors sobre Interoperabilitat en l'Administració Pública (png)