accesskey_mod_content

Nova guia per gestionar el risc dels tractaments de dades i realitzar avaluacions d'impacte

24 juny 2021

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) presentarà el dimarts 29 de juny de 2021, a les 10:00 hores, la seva nova guia ‘Gestió del risc i avaluació d'impacte en tractaments de dades personals’.

La presentació, que podrà seguir-se en obert a través d'aquest enllaç,(Obre en nova finestra) analitzarà les novetats incloses en aquest document, que incorpora les lliçons apreses en l'aplicació de la gestió del risc en l'àmbit de la protecció de dades i els nous criteris, tant de l'AEPD com del Comitè Europeu de Protecció de Dades i del Supervisor Europeu de Protecció de Dades.
 
A més de recollir l'experiència acumulada des de l'aplicació del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), aquesta guia ofereix una visió unificada de la gestió de riscos i les avaluacions d'impacte, ajudant al compliment per part dels responsables.
 
Finalment, aquest document facilitarà la necessària integració de la gestió de riscos per als drets i llibertats, i en general el compliment del RGPD, en els processos de gestió i governança de les entitats.
 
Durant la presentació es mostrarà també el prototip d'una eina per facilitar l'avaluació del nivell de risc dels tractaments, d'acord amb els criteris de la guia presentada, i que té com a propòsit ajudar a la presa de decisions per part de responsables, encarregats de tractaments i delegats de protecció de dades (DPD) sobre obligació de realitzar una avaluació d'impacte en tractaments de dades personals i sobre la gestió del risc en general.
 
 
  • Seguretat
  • Cooperació interadministrativa