accesskey_mod_content

Nous materials d'ajuda per a la gestió de l'accessibilitat en aplicacions mòbils

07 gener 2021

Logo Observatori d'Accessibilitat Web

Es publica nova versió de la Guia d'accessibilitat d'aplicacions mòbils així com la primera versió de el Informe de revisió de l'accessibilitat específicament dirigit a aplicacions mòbils.

El 20 de setembre de 2018 va entrar en vigor el Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic(Obre en nova finestra) , que trasllada a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva (UE) 2016/2102.

El reial decret estableix en la seva disposició final quinta que totes les disposicions relatives a aplicacions per a dispositius mòbils seran aplicable des del 23 de juny de 2021.

En aquest context, el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital – MAETD (competències transferides des del Ministeri de Política Territorial i Funció Púbica), a través de l'Observatori d'Accessibilitat Web, publica la segona versió de la Guia d'accessibilitat per a aplicacions mòbils(Obre en nova finestra)  amb l'objectiu d'ajudar en el desenvolupament d'aplicacions mòbils accessibles, així com en el procés de revisió de l'accessibilitat de les mateixes. Aquesta segona versió de la guia recull els nous aspectes introduïts pel RD 1112/2018, la norma UNE-EN 301 549:2019 (convergeixen en última instància amb WCAG 2.1 )  i les decisions d'execució europees, així com les noves eines de mercat per a la revisió de l'accessibilitat en les aplicacions mòbils.

Aquesta nova versió de la guia d'accessibilitat d'aplicacions mòbils es pot trobar en la secció " Accessibilitat d'aplicacions mòbils (apps) " dins de "Materials d'ajuda" de la secció d'Accessibilitat del Portal d'administració electrònica - PAe.

D'altra banda, l'article 17 del reial decret estableix que les entitats obligades han de realitzar revisions del compliment dels requisits d'accessibilitat de les aplicacions per a dispositius mòbils tant en la fase de disseny com abans de la seva posada en funcionament, així com realitzar revisions periòdiques del compliment dels requisits d'accessibilitat amb la finalitat de garantir el manteniment del seu compliment al llarg del temps. Aquestes revisions han d'abastar tots els requisits exigits i han de tenir en consideració tant aspectes de revisió automàtica com a aspectes de revisió manual experta. El resultat d'aquestes revisions ha de quedar recollit en un Informe de revisió de l'accessibilitat.

Amb l'objectiu de facilitar la generació i transferència de la informació al MAETD i la seva futura agregació per informar a la Comissió Europea, el Observatori d'accessibilitat web publica el model d'Informe de revisió de l'accessibilitat per a aplicacions mòbils que es podrà utilitzar per comunicar el resultat de les revisions d'accessibilitat.

 
  • Accessibilitat
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE