accesskey_mod_content

El Govern engega el curs online Elements de IA per impulsar la formació de la ciutadania en Intel·ligència Artificial

28 abril 2021

La Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial serà l'encarregada d'engegar el projecte, amb la col·laboració de la UNED, que proporcionarà el suport tècnic-acadèmic del curs.

El Govern engega a Espanya el projecte Elements de IA, un curs online gratuït dirigit a tota la ciutadania que ofereix formació en fonaments bàsics de la Intel·ligència Artificial.
 
Elements de IA és un projecte educatiu massiu i obert ( MOOC) amb la finalitat de fer arribar a la major part de la població possible coneixements i habilitats/habilitats entorn de/entorn de la Intel·ligència Artificial i les seves diferents aplicacions. El curs ofereix a tota la ciutadania la possibilitat de formar-se i conèixer de primera mà el funcionament i les oportunitats que ofereix la IA.
 
La iniciativa té l'objectiu d'aconseguir que el 1% dels ciutadans europeus tinguin competències bàsiques en aquesta matèria. En el cas d'Espanya, es durà a terme gràcies al suport acadèmic de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), que proporcionarà 2 crèdits als estudiants que realitzin el curs. El Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital està actualment en contacte amb el conjunt d'universitats espanyoles a través de la CRUE perquè el curs sigui elegible com a activitat de lliure elecció i que els estudiants universitaris poden obtenir crèdits per la seva realització.
 
 
Té una durada benvolguda de 50 hores i compta amb sis mòduls composts, al seu torn, per tres seccions. En ells, hi ha exercicis interactius amb preguntes sobre les implicacions de la IA en situacions quotidianes reals, així com exemples de resolució de problemes que permetran a les persones que ho cursin adquirir capacitats per desenvolupar una presa de decisions informada.
 
Aquest curs va ser engegat i finançat originalment en 2018 pel Govern de Finlàndia com a part de la Presidència finlandesa del Consell de la Unió Europea. Va ser dissenyat per la Universitat d'Hèlsinki, en col·laboració amb l'empresa Reaktor. Posteriorment ha estat traduït i estès amb el suport de la Comissió Europea a tots Estats membres de la UE, inclòs Espanya.
 
Des de la seva engegada, més de 650.000 persones procedents de més de 170 països han format part d'Elements de IA. Entre la població que fins al moment ha participat en el curs, al voltant del 40% són dones, i el 25% són majors de 45 anys. Aquestes dades mostren el gran potencial del projecte quant al tancament de les bretxes digitals, un dels principals objectius d'Espanya per a una recuperació basada en una digitalització transversal i inclusiva.
 
El curs està disponible a la següent pàgina web: https://www.elementosdeia.gob.es(Obre en nova finestra)
 
  • Ciutadà
  • Serveis electrònics