accesskey_mod_content

El portal EIF Toolbox ja està en funcionament

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

13 novembre 2020

Logo Comissió Europea

El EIF Toolbox, un portal interactiu que tanca la bretxa entre les administracions públiques i els serveis públics digitals interoperables, ja està disponible per als usuaris.

La "caixa d'eines" de l'EIF, o EIF Toolbox(Obre en nova finestra) , està dissenyada com una guia per a les administracions públiques nacionals (que cobreix els 3 o 4 nivells administratius) amb l'objectiu d'equipar-les amb les eines necessàries per recolzar la implementació del Marco Europeu d'Interoperabilitat(Obre en nova finestra) (EIF) amb la finalitat de fomentar serveis digitals interoperables Nivell europeu.

L'estructura d'aquesta toolbox proporciona un enfocament complet i holístico sobre la interoperabilitat i permet als usuaris accedir a informació rellevant i solucions o components reutilitzables que recolzen aspectes específics de la interoperabilitat en dissenyar una nova solució digital o renovar les existents. 

Les solucions de suport són accessibles per diferents camins i des de diferents punts d'entrada seguint els 3 pilars de l'EIF (és a dir, totes les recomanacions estan vinculades als pilars rellevants de l'EIF i a les solucions de suport rellevants; la pàgina de les solucions també es pot veure per pilars de l'EIF, etc.).

A més, i tenint en compte els diversos antecedents professionals i educatius dels seus usuaris, EIF Toolbox conté:

  • Documents d'orientació sobre els antecedents teòrics del marc (pilars de l'EIF, a saber, els principis d'interoperabilitat, les capes d'interoperabilitat 4 + 2 i el model conceptual). 
  • Informació que destaca les necessitats d'implementació de les 47 recomanacions i 12 principis de l'EIF.
  • Solucions operatives que cobreixen aspectes d'alineació i implementació que són rellevants per a l'establiment de serveis digitals interoperables.

La  EIF Toolbox(Obre en nova finestra)  és un projecte dinàmic que evolucionarà amb el temps i posarà l'accent en els casos pràctics d'implementació reeixida a nivell nacional i transfronterer. 

Font original de la notícia(Obre en nova finestra) (JoinUp)

Font original de la notícia(Obre en nova finestra) (ISA2)

  • Desenvolupament de Sistemes
  • Infraestructures i serveis comuns