accesskey_mod_content

La Comissió Europea adopta la seva nova Estratègia de programari de codi obert 2020-2023

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

03 novembre 2020

La Comisión Europea aprobó su nueva Estrategia de Software de Código Abierto 2020-2023 de la Comisión, un paso importante hacia la consecución de los objetivos de la estrategia digital global de la Comisión y la contribución al programa Europa Digital.

El 21 d'octubre, la Comissió Europea va aprovar la nova  Estratègia de Programari de Codi Obert 2020-2023 de la Comissió(Obre en nova finestra) . Con ello, se da un paso crucial hacia la consecución de los objetivos de la  estratègia digital(Obre en nova finestra)  global  de la Comissió(Obre en nova finestra)  i la contribució al programa Europa Digital.

L'estratègia interna, sota el tema "Think Open", estableix una visió per fomentar i aprofitar el poder transformador, innovador i col·laboratiu del codi obert, els seus principis i pràctiques de desenvolupament. Promou l'intercanvi i la reutilització de solucions de programari, coneixements i experiència per oferir millors serveis europeus que beneficiïn a la societat i redueixin els costos per a aquesta societat. La Comissió es compromet a augmentar l'ús del codi obert no solament en àrees pràctiques com les TU, sinó també en àrees en les quals pot resultar estratègic.

L'estratègia reconeix la importància de la col·laboració en tota la Comissió, amb els Estats membres, les empreses i el públic en general per crear solucions digitals noves i innovadores que funcionin a través de les fronteres i cap a la sobirania tecnològica. 

Els objectius clau de la nova estratègia són permetre a la Comissió:

  • Progrés cap a l'autonomia digital del propi enfocament digital independent d'Europa;
  • Implementar l'estratègia digital de la Comissió Europea;
  • Fomentar l'intercanvi i la reutilització de programari i aplicacions, així com de dades, informació i coneixements;
  • Contribuir a la societat del coneixement compartint el codi font de la Comissió;
  • Construir un servei públic de classe mundial

La implementació de l'estratègia estarà guiada per 6 principis:

  1. pensar obert
  2. transformar
  3. compartir
  4. contribuir
  5. assegurar
  6. mantenir el control

En la pràctica, la Comissió té com a objectiu reforçar una cultura de treball interna que ja es basa en gran manera en els principis del codi obert. La Comissió emprendrà una sèrie d'accions per aconseguir els objectius de l'estratègia, tals com: crear laboratoris d'innovació de codi obert, eliminar la càrrega administrativa per a la publicació de programari com a codi obert, desenvolupar habilitats/habilitats de programari de codi obert i reclutar talent, així com augmentar el seu abast a les comunitats.

Pàgina dedicada a l'Estratègia de programari de codi obert(Obre en nova finestra)

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Govern obert, Informes i Estudis
  • Programari Lliure