accesskey_mod_content

Oberta la consulta pública prèvia sobre la transposició de Directiva europea de dades obertes i reutilització

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

10 juliol 2020

El tràmit de consulta pública es trobarà obert fins al proper 31 de juliol per a recepció de comentaris.

S'ha publicat la consulta pública prèvia per a la transposició de la Directiva (UE) 2019/1024(Obre en nova finestra) del Parlament europeu i del Consell, de 20 de juny de 2019, relativa a les dades obertes i la reutilització de la informació del sector públic.

Amb aquesta Directiva es pretén millorar la prestació d'accés en temps real a les dades dinàmiques a través de mitjos tècnics adequats, augmentant el subministrament de dades públiques valuoses per a la reutilització, inclosos els de les empreses públiques, organitzacions que financen la recerca i organitzacions que realitzen activitats de recerca, fent front a l'aparició de noves formes d'acords exclusius i l'ús d'excepcions al principi de tarificació del cost marginal.

Aquesta consulta pública té per objecte recaptar l'opinió dels ciutadans i de les organitzacions més representatives potencialment afectats per la futura norma. Aquest tràmit es troba publicat a la web del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital(Obre en nova finestra) . Els ciutadans, organitzacions i associacions que així ho considerin, poden fer arribar les seves opinions fins al dia 31 de juliol de 2020.

  • Govern obert