accesskey_mod_content

Acord europeu sobre el Centre i la Xarxa de Competència en Ciberseguretat

16 desembre 2020

Les institucions de la UE han aconseguit un acord polític, subjecte a l'aprovació formal del Parlament Europeu i el Consell de la UE, sobre el Centre i Xarxa de Competència en Ciberseguretat.

El passat 12 de desembre, les institucions de la Unió Europea van aconseguir un acord polític, (a l'espera de l'aprovació formal del Parlament i el Consell), sobre el Centre i Xarxa de Competència en Ciberseguretat, una iniciativa que té com a objectiu millorar i enfortir les capacitats tecnològiques i de ciberseguretat industrial de la UE. i ajudar a crear un entorn en línia segur.

El Centre de Competència en Ciberseguretat, que estarà situat a Bucarest, i la Xarxa de Centres Nacionals de Coordinació tenen com a objectiu enfortir les capacitats europees de ciberseguretat, blindar la nostra economia i societat dels ciberatacs, mantenir i promoure l'excel·lència en la recerca i reforçar la competitivitat de la indústria de la Unió en aquest camp.

El Centre i la Xarxa posaran en comú els recursos de la UE, els seus Estats membres i la indústria per millorar i enfortir la tecnologia i les capacitats de ciberseguretat industrial, millorant l'autonomia estratègica oberta de la UE. En gestionar els fons de ciberseguretat amb càrrec al proper pressupost de la UE a llarg termini, el Centre obtindrà finançament de el  Programa Europa Digital(Obre en nova finestra)  i  Horitzó Europa(Obre en nova finestra)  , així com contribucions dels Estats membres.

El Centre i la Xarxa de Competència en Ciberseguretat ajudaran a la Unió i als Estats membres a adoptar una perspectiva proactiva, a més llarg termini i estratègica de la recerca, el desenvolupament i la política industrial en ciberseguretat. Aquest enfocament hauria d'ajudar no solament a trobar solucions innovadores per als desafiaments de seguretat cibernètica als quals s'enfronten els sectors públic i privat, sinó també recolzar la implementació efectiva d'aquestes solucions. El Centre i la Xarxa junts milloraran la nostra sobirania tecnològica a través de projectes de ciberseguretat a gran escala en àrees com Cyber Threat Intelligence, maquinari i sistemes operatius de seguretat cibernètica i certificació de seguretat.

A més, permetran a les comunitats industrials i de recerca pertinents, així com a les autoritats públiques, accedir a capacitats clau, com a instal·lacions d'assaig i experimentació, que sovint estan fora de l'abast dels Estats membres a causa de la insuficiència de recursos humans i financers.

Propers passos

Després de l'acord polític d'avui, els Estats membres confirmaran l'acord el 18 de desembre durant el Comitè de Representants Permanents dels Governs dels Estats membres davant la Unió Europea ("Coreper"). S'espera que l'adopció formal per part del Parlament Europeu i el Consell tingui lloc al gener de 2021. La Comissió Europea començarà a establir el Centre de Competència en Ciberseguretat.

Proposta de xarxa i centre europeu de competències en ciberseguretat(Obre en nova finestra)

Nota de premsa(Obre en nova finestra)

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE