accesskey_mod_content

L'AEPD convoca els Premis Protecció de Dades 2018

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

24 octubre 2018

Aquesta edició inclou quatre categories: Bones Pràctiques sobre Iniciatives per adaptar-se al Reglament, Comunicació, Bones Pràctiques Educatives per a l'ús segur/segur de internet pels menors i Recerca

L'Agència Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD)(Obre en nova finestra) ha publicat les bases per presentar-se als ‘Premis Protecció de Dades Personals 2018’. Aquesta edició inclou les categories de Bones Pràctiques sobre Iniciatives per adaptar-se al Reglament, Comunicació, Bones Pràctiques Educatives per a l'ús segur/segur d'internet pels menors i Recerca Emilio Aced.

L'Agència vol reconèixer així el treball realitzat per difondre la importància d'aquest dret fonamental en àmbits com l'educatiu, l'empresarial, la recerca cientificotècnica, el realitzat per Administracions Públiques i l'efectuat per mitjans de comunicació. El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 30 de novembre.

El  Premi a les Bones pràctiques sobre iniciatives per adaptar-se al Reglament(Obre en nova finestra)  reconeix la labor d'organitzacions que promoguin la adaptació al Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), així com aquelles que contribueixin a garantir el dret fonamental a la protecció de dades personals. A l'hora de valorar candidatures es tindran en compte els casos en els quals l'adaptació al RGPD i el seu compliment revesteixin una especial dificultat per referir-se a tractaments de dades d'alt risc. El premi, que consisteix en un esment honorífic i la difusió de les bones pràctiques, es convoca en dues modalitats:

  1. Iniciatives engegades per empreses del sector privat, associacions i fundacions per adaptar-se al RGPD.
  2. Iniciatives per adaptar-se al Reglament dutes a terme per les entitats que configuren el sector públic.

El  Premio Protecció de Dades de Comunicació 2018(Obre en nova finestra) , que inclou un premi de 3.000 euros i un accésit d'1.500 euros, té per objecte reconèixer els treballs periodístics de mitjans i professionals de la comunicaciónque suposin una aportació destacada a la promoció de la privadesa entre els ciutadans i les entitats que tracten informació personal.

Podran optar al mateix treballs individuals dedicats a la matèria objecto de la convocatòria −com un editorial, notícia, reportatge, o programa de radi o televisió− o projectes periodístics que defineixin un compromís amb la promoció de la protecció de dades −tals com a sèries de notícies o seccions especialitzades−. Els treballs han d'haver estat difosos entre l'1 de novembre de 2017 i el 30 de novembre de 2018.  

En aquesta edició dels Premis de Comunicació es prioritzaran els treballs que abordin diferents aspectes del Reglament, tant els relatius als drets dels ciutadans com els quals facin referència als canvis en les obligacions que han de complir les entitats que tracten dades personals.

El  Premi a les Bones pràctiques educatives en privadesa i protecció de dades per a un ús segur/segur d'internet(Obre en nova finestra) té per objecte premiar l'adopció de bones pràctiques que promoguin el coneixement del dret fonamental a la protecció de dades entre els alumnes d'Educació Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional, i que contribueixin a conscienciar als alumnes sobre el valor de la privadesa i l'ús responsable de la informació personal que comparteixen en internet, tant pròpia com de tercers.

El guardó −al que poden presentar-se projectes tècnics, organitzatius, mètodes, accions de promoció i conscienciació, tallers, simulacres o materials de difusió, entre uns altres− es convoca en dues modalitats:

  1. Bones pràctiques dutes a terme per centres educatius d'Educació Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional. El premi inclou una dotació de material escolar per valor de 3.000 euros.
  2. Compromís de persones, institucions, organitzacions i associacions, públiques o privades, que s'hagin distingit de manera destacada en l'impuls i la difusió de l'ús segur/segur d'internet entre els menors, relacionat fonamentalment amb la informació personal i amb el valor de la privadesa. Aquest guardó és honorífic.

El  Premi de Recerca Emilio Aced(Obre en nova finestra)  reconeix treballs i projectes amb un enfocament estrictament prácticorealizados en l'àmbit d'una Universitat o una altra institució que promogui o financi estudis de recerca en el context de la recerca cientificotècnica i en els quals s'apliquin els principis de protecció de dades amb la finalitat de garantir els drets i llibertats de les persones.

Es prevaldran els treballs que estiguin relacionats amb tractaments de dades personals considerades d'alt risc, i el grau de complexitat i la innovació del projecte o treball. El premi inclou una dotació econòmica de 3.000 euros.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat