accesskey_mod_content

Estudi de Caracterització del Sector intermediari de la informació 2014

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

18 març 2015

L'Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació presenta la 3ª Edició de l'Estudi de Caracterització del Sector intermediari de la informació conformat per l'empreses que reutilitzen la informació del sector públic.

L'Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació presenta l'Estudi de Caracterització del Sector intermediari de la informació 2014. L'estudi compta amb edicions anteriors l'any 2011 i 2012, per la qual cosa es tracta de la seva 3ª Edició.

L'estudi proporciona i analitza els elements essencials que defineixen el sector intermediari de la informació a Espanya, sector conformat per les empreses que generen productes i/o serveis per a la seva comercialització a tercers a partir de la informació del sector públic; tenint en compte tant a les empreses que s'han creat amb aquesta finalitat com a aquelles que posseeixin un àrea i/o departament específic dedicat a la creació i comercialització de nous productes i/o serveis basats en la informació del sector públic.

Aquesta nova edició integra tres informes:

  • Parteix I. Sector intermediari de la informació públic(Obre en nova finestra) . On, igual que en les edicions anteriors s'analitzen les característiques del sector d'empreses infomediarias que reutilitzen informació del sector públic, prestant especial atenció a la caracterització del sector; a la caracterització de la informació primària; i del mercat i la demanda de productes i serveis. Com a dades destacables esmentar que el sector mantindria entre 4.200 i 4.700 empleats i genera un volum de negoci que per a l'any 2013 se situaria entre els 450 i els 500 milions d'euros. D'altra banda, com a especial novetat pel que fa a les edicions anteriors s'ha inclòs una nova secció dedicada a la valoració de la qualitat de la informació proporcionada pel sector públic des del punt de vista de les empreses reutilitzadores.
  • Parteix II(Obre en nova finestra) . En aquesta nova edició s'ha inclòs a més una primera aproximació a les empreses infomediarias que reutilitzen informació del sector privat; aprofundint en aspectes tals com la caracterització de la informació del sector privat reutilitzat o la caracterització de l'activitat reutilitzadora d'aquest tipus d'empreses.
  • Parteix III(Obre en nova finestra) . Finalment, es presenta com a recerca nova i específica una anàlisi del cost-beneficio que suposa la informació meteorològica en el sector elèctric. A través d'aquest estudi es pretén donar resposta al creixent interès existent per conèixer quin és el valor que suposen les dades públiques obertes per a la societat; per a això, com a primer àmbit d'aproximació a la quantificació d'aquest valor s'ha realitzat una anàlisi pilot sobre el valor que aporta la reutilització de la informació meteorològica en el sector elèctric, concretament en els processos de gestió de la seva activitat.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Govern obert, Informes i Estudis