accesskey_mod_content

Es publica el nou Reglament de la UE en identificació electrònica i serveis de confiança.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

09 setembre 2014

logo Comissió Europea

El reglament constitueix un pas essencial en la consecució d'un marc regulatori predictible per a les interaccions electròniques transfrontereres entre empreses, ciutadans i administracions públiques.

El reglament, el text del qual es pot consultar en el següent enllaci http://eur-lex.europa.eu/legal-content/es/txt/?uri=uriserv%3AOJ.L_.2014.257.01.0073.01.ENG(Obre en nova finestra) va ser publicat el 28 d'agost, i entrarà en vigor el 17 de setembre de 2014, 20 dies després de la seva publicació.

 

D'una banda, el reglament estableix les condicions per al reconeixement mutu d'identitats electròniques entre països de la UE, assegurant que ciutadans i empreses puguin utilitzar les seves credencials d'identitat electrònica per accedir a serveis públics, i eventualment privats, en altres països europeus.

 

D'altra banda, avança cap a l'eliminació de les barreres que impedeixen disposar d'un mercat únic en els serveis electrònics de confiança, assegurant que tenen el mateix valor legal que els seus equivalents en paper. Per a això defineix regles per a aquests serveis, creant un nou marc legal per a la signatura electrònica, els segells electrònics, els segells de temps, els documents electrònics, els serveis d'entrega electrònica certificada, i els serveis d'autenticació de llocs web.

 

El reglament contempla l'elaboració d'un conjunt d'actes d'implementació que ho desenvolupen, la qual cosa suposa una aplicació gradual, que comença en el segon semestre de 2016 amb el nou règim per als serveis de confiança, i culmina amb el reconeixement mutu d'identitats electròniques transfrontereres en el segon semestre de 2018.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Identitat i Signatura electrònica