accesskey_mod_content

L'intercanvi de dades entre administracions públiques.

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Noticia disponible únicamente con fines históricos y de hemeroteca. La información y enlaces mostrados se corresponden con los que estaban operativos a la fecha de su publicación. No se garantiza que continúen activos actualmente".

04 març 2013

Un exemple de reducció de càrregues administratives que reporta grans beneficis per als ciutadans i les administracions.

Des de l'any 1992, la Llei 30/92, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú (LRJPAC), ja contempla en el seu article 35.f, el dret dels ciutadans a no presentar, per als tràmits administratius, documents que ja obrin en poder de l'Administració actuante. Aquest dret es veu reforçat en l'article 6.2.b de la Llei 11/2007 d'Accés Electrònic del Ciutadà als Serveis Públics.

Gràcies als serveis de verificació i consulta de dades de la Plataforma d'Intermediació, es facilita a les administracions públiques el compliment de la seva obligació de no demanar als ciutadans documents que obrin en poder de l'administració (sigui el que sigui aquesta, AGE, CCAA, EELL). Estos documentos se sustituyen por una consulta on-line a la Plataforma de Intermediación.

Aquest model simplifica enormement les gestions dels ciutadans abans les administracions públiques atès que es minimitza la documentació addicional que el ciutadà ha de presentar per a la gestió d'un tràmit. Però a més, suposa un gran estalvi econòmic per diverses vies: no és necessari emetre en paper el certificat oficial inicial, no és necessària una fotocòpia d'aquest certificat, tampoc és necessària una fase d'acaro i a més s'assegura la qualitat de les dades evitant la falsificació i el frau.

Per obtenir més informació sobre este tema pot consultar la nova nota tècnica de l'OBSAE: L'Intercanvi de dades entre Administracions Públiques

  • Cooperació interadministrativa
  • Infraestructures i serveis comuns
  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica
  • Interoperabilitat