accesskey_mod_content

Distribució gratuïta des del PAe de la Norma UNEIX 139803:2012 Requisits d'accessibilitat per a continguts a la Web

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

25 febrer 2013

A través del Portal d'Administració Electrònica pot obtenir-se gratuïtament aquesta norma d'immensa utilitat per als llocs web de les Administracions Públiques.

La Norma UNEIX 139803:2012: Requisits d'Accessibilitat per a continguts a la web , és una norma espanyola de recent aprovació (juliol de 2012) que estableix els requisits d'accessibilitat per als continguts web. Quant als seus requisits, referència completament a les Pautes d'Accessibilitat per al contingut web WCAG2.0(Obre en nova finestra) de la Iniciativa per a l'Accessibilitat Web (WAI)(Obre en nova finestra) del Consorci de la Web (W3C)(Obre en nova finestra) per tant hi ha una equivalència directa entre elles.

A més, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Energia va aprovar el 2 de setembre una resolució(Obre en nova finestra) en la que se especifica que la norma 139803:2012 sustituye a la norma 139803:2004

La Secretaria d'Estat d'Administracions Públiques, com a part de la seva iniciativa de l'Observatori Observatori d'Accessibilitat Web , ha subscrit un acord amb AENOR per a la distribució gratuïta d'aquesta norma a través del Portal d'Administració Electrònica.

El coneixement públic i gratuït d'aquesta norma pretén incidir positivament en la implantació d'aquests nous requisits d'accessibilitat, especialment als portals web de les Administracions Públiques.

La descàrrega gratuïta de la Norma UNEIX 139803:2012 pot realitzar-se des de: http://administracionelectronica.gob.es/pae/accesibilidad/normativa

  • Accessibilitat
  • Infraestructures i serveis comuns