accesskey_mod_content

El MITECO llança una aplicació per visualitzar en temps real l'Índex de Qualitat de l'Aire

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

03 setembre 2024

L'eina permet consultar les dades comunicades cada hora per la xarxa nacional de vigilància.

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), amb la col·laboració del Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, ha posat a la disposició del públic una nova aplicació per a dispositius mòbils que permet la visualització, en temps real, de l'Índex Nacional de Qualitat de l'Aire (ICA) que marquen les diferents estacions de mesurament de la xarxa nacional de vigilància. 

Aquesta nova app per a mòbils permet consultar la informació sobre la qualitat d'aire, fins ara solament  disponible a la web(Obre en nova finestra) , d'una forma amigable. Les categories utilitzades en aquesta nova aplicació, així com els seus llindars, són coincidents amb les utilitzades a l'actual pàgina web.

Una dels principals avantatges de la nova app és la disposició d'un mapa interactiu on accedir no solament a les dades a temps real, sinó a les dades previstes a futur amb una anticipació de dos dies i també a les dades modelizados quan no es disposi de mesuraments.

En la nova aplicació, l'índex previst es calcula i visualitza per a les estacions on es mesuren almenys els tres contaminants amb major impacte en l'ICA: ozó, diòxid de nitrogen i alguna de les partícules en suspensió (PM10 o PM2,5). El criteri adoptat per a la visualització de l'impacte potencial de la qualitat de l'aire en la salut consisteix a assignar la pitjor categoria de l'ICA para qualsevol dels tres contaminants.

L'ICA inclou a més recomanacions sanitàries per a la població general i la població sensible, i permet conèixer l'evolució de l'estat de la qualitat de l'aire en els últims mesos.

L'eina es pot descarregar a través de les botigues d'aplicacions comunes per a Android i iOS. Amb això, el MITECO avança en el seu compromís d'informar i conscienciar d'una forma encara més accessible a la societat.

Font original de la notícia

  • Infraestructures i serveis comuns
  • Desenvolupament de Sistemes, Aplicacions i Solucions Informàtiques