El Ministerio para la Transformación Digital y de la Función Pública, en colaboración con la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), ha puesto en marcha el Curso de Verano "Inteligencia Artificial: Retos Actuales y Desafíos Futuros", coincidiendo con el lanzamiento de la Estrategia de Inteligencia Artificial 2024 del Gobierno de España. El curso tendrá lugar del 24 al 26 de junio en el Palacio de la Magdalena (Santander) y estará dirigido por Manuel González Bedia, Director General de Planificación Estratégica en Tecnologías Digitales Avanzadas y Nueva Economía de la Lengua en el Ministerio.
Esdeveniments
Intel·ligència Artificial: reptes actuals i desafiaments futurs
- Palacio de la Magdalena (Santander)
- 24 juny 2024 - 26 juny 2024
- 10:30
Objectius del curs
El curs té com a objectiu principal abordar les implicacions científiques, socials i polítiques de la Intel·ligència Artificial (IA), explorant les implicacions socioeconòmiques que modelen les prioritats de la seva recerca i aplicació. S'enfoca a promoure una IA pública i transparent com a base de la política de transformació digital del país, enfortint la sobirania tecnològica nacional i les capacitats tecnològiques, en línia amb Estratègia aprovada pel Consell de Ministres el passat 14 de maig.
Programa del curs
El curso está dividido en tres bloques temáticos que se desarrollarán a lo largo de tres días:
- Debat sobre les Polítiques d'Impuls a la Intel·ligència Artificial
- Situació de la Recerca: Dilemes Científics i de Transferència
- Regulació i Impacte Social
En les sessions participaran ponents internacionals com Paul S. Adler, i altres científics nacionals com Daniel Innerarity, Julia Pareto o Antonio Bahamonde.
La inauguració del curs estarà presidida pel Ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, José Luis Escrivá. També participarà la Secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Mayte Ledo. Tots dos exposaran les prioritats del Govern en aquesta matèria.
Públic Objectiu
Aquest curs està dissenyat per a investigadors en IA, economistes, especialistes en innovació i impacte tecnològic, sociòlegs, filòsofs, experts en política científica i totes aquelles persones interessades a participar al debat sobre els principis i recomanacions polítiques que haurien de guiar el desenvolupament de la IA.