accesskey_mod_content

Esdeveniments

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

IX Jornades STIC CCN-CERT

  • Kinépolis Ciutat de la Imatge (Madrid)
  • 10 desembre 2015 - 11 desembre 2015

Detección i Intercanvi, factors clau

Detección i intercanvi, factors claus

L'Estratègia de Ciberseguretat Nacional fixa com Objetivo IV “sensibilitzar als ciutadans,professionals, empreses i Administracions Públiques espanyoles dels riscos derivats del ciberespai”.

Precisament, les Jornades STIC CCN-CERT, que aquest any celebren la seva novena edició, s'emmarquen dins d'aquest objectiu. Un objectiu dirigit, en aquest cas, a l'àmbit de competències que la diferent normativa confereix al CERT Governamental Nacional: la gestió de ciberincidentes que afectin a sistemes classificats, de les Administracions Públiques i de les empreses i organitzacions d'interès estratègic per al país, és a dir, aquells que són essencials per a la seguretat nacional i per al conjunt de l'economia espanyola.

Any rere any, el CCN-CERT ha anat bolcant tots els seus esforços a contribuir a la millora de la ciberseguretat espanyola, cooperant i ajudant a respondre de forma ràpida i eficient als ciberatacs i afrontant de forma activa les ciberamenazas, cada vegada més nombroses, de major complexitat i amb major impacte.

Aquest esforç ha anat encaminat a millorar les capacitats de detecció en tots els àmbits i a afavorir la coordinació i la comunicació entre tots els agents implicats
(institucions i organismes de l'Estat, empreses i ciutadans). Sabedores que només amb un intercanvi d'informació sobre amenaces i ciberincidentes àgil i flexible i amb un alt grau de confiança i reciprocitat entre les organitzacions es pot preservar la informació, resoldre els ciberincidentes i prevenir atacs futurs.

Principal encontre de ciberseguretat a Espanya

En aquest context i en el de la promoció de la cultura de la ciberseguretat, s'emmarquen
les Jornades STIC CCN-CERT que s'han convertit en el principal encontre d'experts
en ciberseguretat al nostre país, no només pel gran èxit de convocatòria (que aquest any
tornarà a superar els mil assistents), sinó també per la qualitat dels temes abordats i per l'experiència i coneixement dels ponents.

Aquest èxit ha motivat, una vegada més, el canvi d'ubicació, incrementat en més de 200
les places disponibles per a la seva celebració. Així, l'esdeveniment, que espera l'assistència de més de 1100 persones, tindrà lloc els dies 10 i 11 de desembre, en Kinépolis Ciutat de la Imatge (Madrid) el que permet incrementar l'aforament en un 20% pel que fa a edicions anteriors.

Així mateix, es desenvoluparà diversos mòduls amb diferent temàtica i tallers, eminentment pràctics, amb la finalitat d'ampliar l'oferta formativa i ampliar els interessos dels diferents perfils que assisteixen a l'esdeveniment.

Font original de l'Esdeveniment(Obre en nova finestra)

  • Seguretat