accesskey_mod_content

Publicat l'informe 'Camino digital cap a la recuperació i la resiliència en la Unió Europea'

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

17 març 2022

Europa Interoperable, a través del Observatorio del Marco Nacional de Interoperabilidad (NIFO), publica un informe sobre la importancia de las iniciativas digitales dentro de los planes de recuperación.

Les crisi econòmica i de salut sense precedents, causades per la pandèmia de Covid-19, van obligar a la Comissió Europea a presentar diversos instruments destinats a ajudar als Estats membres a recuperar-se i preparar-se millor per al seu futur. La Comissió Europea va acordar el 27 de maig de 2020 la creació d'un nou instrument de recuperació temporal, el NextGenerationEU(Obre en nova finestra) , destinat a permetre la inversió de més de 750.000 milions d'euros a través de diferents mecanismes de finançament. El més important d'aquests mecanismes és el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (RRF)(Obre en nova finestra) , compost per 672.500 milions d'euros en préstecs i subvencions, que finançarà directament les reformes i inversions proposades pels Estats membres en els seus Planes de Recuperació i Resiliència.

Així, l'objectiu de l'informe 'Camí digital cap a la recuperació i la resiliència en la Unió Europea' (Obre en nova finestra) és analitzar els Planes de Recuperació i Resiliència dels Estats Membres(Obre en nova finestra) identificant i valorant el protagonisme i la importància de les iniciatives digitals dins dels Planes. Per a això, es va realitzar una revisió dels Planes nacionals de recuperació i resiliència, amb la finalitat d'identificar i proporcionar una visió general de les principals inversions i, quan estiguin disponibles, de les reformes generals que els Estats membres emprendran pel que fa a la transformació digital. En analitzar les especificitats del Pla de cada Estat membre, l'objectiu de l'informe també va ser identificar i ressaltar les principals tendències futures en l'esfera digital.

Troballes principals

L'anàlisi de dades va mostrar que molts Estats membres estan invertint fortament en el desenvolupament i desplegament de xarxes d'alta velocitat amb l'objectiu de tancar la bretxa digital, així com en la digitalització de les seves administracions públiques a través de la simplificació dels processos i procediments administratius interns. el foment de la interoperabilitat i el principi Onze-Only, entre uns altres.

Les inversions en capital humà també apareixen com una clara prioritat d'inversió per a molts Estats membres, ja que se'ls insta a invertir en la millora i el reciclatge dels seus ciutadans mitjançant el foment de les capacitats digitals i la formació per a tots, així com en la transformació dels sistemes educatius perquè siguin contínuament adaptats als reptes del segle XXI.

Impulsada per la pandèmia del Covid-19, la digitalització dels negocis també apareix com una prioritat d'inversió evident a l'hora d'analitzar els Planes de Recuperació i Resiliència. Concretament, els Estats membres se centren principalment a fomentar la digitalització de les seves pimes, fomentant la introducció de tecnologies digitals avançades i la millora dels seus processos de producció a través de la digitalització. De fet, per augmentar la resiliència de la Unió i la seva competitivitat a nivell mundial, els Estats membres també estan invertint fortament en el desplegament de tecnologies digitals avançades, en particular en els camps de la intel·ligència artificial, la ciberseguretat i la cadena de blocs.

Descarrega l'informe(Obre en nova finestra)

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic
  • Serveis electrònics