accesskey_mod_content

La Comissió Europea impulsa als desenvolupadors europeus d'Intel·ligència Artificial (IA) amb una convocatòria per a la creació de factories de IA

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

11 setembre 2024

Les factories d'Intel·ligència Artificial (IA) reuniran els principals ingredients per a l'èxit de la mateixa: la capacitat informàtica, les dades i el talent.

La Comissió Europea ha engegat una convocatòria per a la creació de factories de IA a fi d'impulsar el lideratge europeu en matèria d'intel·ligència artificial (IA) fiable. Les factories de IA es crearan entorn de/entorn de la xarxa de superordenadores europeus d'informàtica d'alt rendiment (HPC)(Obre en nova finestra) de categoria mundial de la UE i estaran a la disposició d'una sèrie d'usuaris europeus, com les empreses emergents, la indústria i els investigadors.

Les factories de IA reuniran els principals ingredients per a l'èxit de la IA: la capacitat informàtica, les dades i el talent. Ajudaran als desenvolupadors de IA a formar els seus grans models de IA generativa utilitzant els superordenadores d'EuroHPC i proporcionant accés a serveis de dades, computació i emmagatzematge. Estaran connectades en xarxa per tota Europa, proporcionant un marc europeu únic de col·laboració en matèria de IA.

Les factories de IA també es beneficiaran de les instal·lacions d'assaig i experimentació d'Europa i(Obre en nova finestra) dels centres d'innovació digital(Obre en nova finestra)  i impulsaran el desenvolupament i la validació d'aplicacions industrials i científiques de IA en sectors europeus clau com l'assistència sanitària, l'energia, l'automoció i el transport, la defensa i el sector aeroespacial, la robòtica i la fabricació, i les tecnologies netes i agrícoles.

La convocatòria llançada per l'Empresa Comuna EuroHPC romandrà oberta fins al 31 de desembre de 2025, amb la primera data límit el 4 de novembre de 2024 i les següents dates límit cada tres mesos mentre estiguin disponibles els fons. Aquesta convocatòria comptarà amb el suport d'una contribució de la UE de prop d'1.000 milions EUR procedents del programa Europa Digital i Horitzó Europa i d'una quantitat equivalent de finançament procedent dels Estats membres.

La Comissió Europea també crearà un Consell Europeu de Recerca sobre IA en el qual Europa pugui posar en comú recursos i explorar com pot aprofitar el potencial no aprofitat de les dades per recolzar la IA i altres tecnologies.

Més informació i font oficial de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Intel·ligència Artificial i Blockchain
  • Informació i dades del sector públic