accesskey_mod_content

La Comissió Europea comença els tràmits per impulsar la implementació de la Llei de IA

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

20 juny 2024

La Comissió va organitzar una reunió d'alt nivell ahir, 19 de juny, com a part dels preparatius preceptius a la propera Junta de IA de la UE, que tindrà com a fi impulsar la implementació de la Llei de IA

Encara que encara s'espera l'entrada formal en vigor de la  Llei de IA(Obre en nova finestra) , prevista per a principis d'agost, la reunió es va reunir per asseure les bases per a la propera implementació de la Llei de IA. cal ressenyar que les disposicions clau relacionades amb l'establiment i les tasques de la Junta de IA són els articles 65 i 66 de la Llei de IA(Obre en nova finestra) .

La reunió va subratllar la necessitat d'una col·laboració primerenca sobre la imminent Llei de IA. L'agenda va incloure discussions que van incloure:

  • visió estratègica sobre la implementació de la Llei de IA i el paper de la Junta
  • enfocaments nacionals per a la governança i supervisió de la Llei de IA, 
  • Primers resultats i prioritats relacionats amb la implementació de la Llei de IA per part de la Comissió Europea. 
  • organització de la Junta, com el seu mandat, el procés de selecció d'un President, el procés de presa de decisions i la creació de subgrups. 

Juntament amb delegats de la Comissió Europea, inclòs el Director General Roberto Viola, la Directora de l'Oficina de IA Lucilla Sioli i representants de l'Oficina Oficina Europea de IA(Obre en nova finestra) , van estar presents delegats d'alt nivell de tots els Estats membres de la UE. El Supervisor Europeu de Protecció de Dades (SEPD) va assistir en la seva qualitat d'observador en la Junta de IA. A més, també van estar presents en qualitat d'observadors representants dels membres de l'EEE i l'AELC (Noruega, Liechtenstein i Islàndia).

Amb el calendari de la reunió, la Comissió i els Estats membres pretenen garantir una configuració sòlida i oportuna per al marc de governança de la IA, facilitant la participació efectiva dels Estats membres i la implementació de la Llei de IA des del primer dia. La propera reunió se celebrarà després de l'entrada en vigor de la Llei de IA, a principis de tardor. 

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Intel·ligència Artificial i Blockchain