accesskey_mod_content

Comencen a aplicar-se noves normes europees sobre la reutilització dels Conjunts de Dades d'Alt Valor

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

11 juny 2024

Les noves normes de la UE que posen a disposició conjunts de dades d'alt valor per impulsar la intel·ligència artificial i la innovació basada en dades, van entrar ahir en vigor i comencen a aplicar-se en tot l'espai europeu.

Des d'ahir van començar a aplicar-se noves normes de la UE sobre la disponibilitat de més conjunts de dades públiques per a la seva reutilització. Aquests anomenats "conjunts de dades d'alt valor" contenen informació sobre sis àrees temàtiques establertes en la Directiva de Dades Obertes: geoespacial, observació de la Terra i medi ambient, meteorològica, estadística, empreses i mobilitat.

Les noves normes tenen el potencial de generar importants beneficis socials i econòmics en impulsar nous productes i serveis innovadors, com les aplicacions d'intel·ligència artificial. Per exemple, es poden utilitzar conjunts de dades d'alt valor a l'àrea meteorològica per produir millors prediccions meteorològiques i aplicacions relacionades. Les empreses agrícoles podrien aprofitar les imatges satelitales, les dades meteorològiques i la informació sobre la salut del sòl per implementar tècniques agrícoles de precisió, augmentant així el rendiment i reduint el desaprofitament.  Per am ás informació sobre com accedir a dades obertes, s'ha posat a disposició una pàgina descarregable com PDF imprimible titulada " Dades obertes i conjunts de dades d'alt valor: guia d'accés pas a pas ".

El Portal Europeao de Dades Obertes

El   portal oficial de dades europees   és el recurs més extens per accedir a dades obertes. Inclou més d'1,7 milions de conjunts de dades d'institucions i agències de la UE, així com dels Estats membres. Els conjunts de dades d'alt valor estaran disponibles de forma gratuïta en format llegible per màquina, accessibles a través d'una interfície de programació d'aplicacions (API) i, quan sigui rellevant, com a descàrregues massives.

Més informació

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic