accesskey_mod_content

El meu Carpeta Ciudadana incorpora el certificat d'absència d'antecedents de delictes de naturalesa sexual

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

16 juliol 2024

Els Ministeris de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts i per a la Transformació Digital i de la Funció Pública desenvolupen TeAutorizo, un sistema que agilita tràmits a empreses i ciutadans.

El meu Carpeta Ciudadana, servei ofert pel Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública a través de la Secretaria General d'Administració Digital, ja té disponible una nova versió oficial en la qual s'inclouen com a novetats la descàrrega del certificat d'absència d'antecedents de delictes de naturalesa sexual, emès pel Ministeri de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts i la consulta de la Targeta Sanitària Europea per als mutualistes de Muface.

El Ministeri de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, en col·laboració amb el Ministeri de Transformació Digital i de la Funció Pública, ha desenvolupat TeAutorizo, una nova aplicació web que permetrà a empreses i ciutadania agilitar l'obtenció de certificats d'absència de delictes sexuals i tracta d'éssers humans, com a part de la reforma del RD 1110/2015, que regula el Registre Central de Delinqüents Sexuals i Tracta d'Éssers humans. Aquesta mesura contribueix a augmentar la protecció del menor, així com a la millora dels serveis a la ciutadania, eliminant càrregues administratives tant per a les empreses com per a les persones físiques

Les empreses, associacions i altres entitats que tinguin contacte habitual amb menors d'edat, incloses les de voluntariat, podran accedir i descarregar fàcilment els certificats d'absència de delictes sexuals dels seus empleats a través de la web TeAutorizo. Per a això, solament necessiten registrar-se en la plataforma amb el seu DNIe o certificat electrònic de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, i obtenir el posterior consentiment dels seus empleats a través de l'app mòbil La meva Carpeta Ciudadana (menú inferior / pestanya serveis / Autoritzacions per a certificats d'absència de delictes sexuals).

D'altra banda, per als afiliats a MUFACE s'incorpora també en Mi Carpeta Ciudadana la consulta de la Targeta Sanitària Europea i avís de la seva propera caducitat, complementant així les dades que ja s'estaven mostrant en el cas de les targetes emeses per la Seguretat Social.

Des del seu llançament, suma ja més de 3,8 milions de descàrregues de les aplicacions mòbils. A més, més de 4,2 milions de ciutadans diferents han utilitzat en algun moment els seus serveis realitzant més de 34,7 milions d'accessos.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic
  • Infraestructures i serveis comuns