accesskey_mod_content

Entra en vigor l'acord entre la UE i Japó sobre fluxos de dades

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

02 juliol 2024

Ahir va entrar en vigor l'històric acord sobre els fluxos transfronterers de dades entre la UE i Japó.

Aquest acord és una fita en els esforços conjunts per impulsar la digitalització de les societats i economies tant europees com a japoneses. Les seves disposicions facilitaran les relacions comercials entre ambdues parts i enviaran un senyal ferm contra el proteccionisme digital.

Amb la seva inclusió en el Acord d'Associació Econòmica (AAE) entre la UE i Japó, l'acord aportarà beneficis reals a les empreses que operen en la majoria dels sectors, com els serveis financers, el transport, la maquinària i el comerç electrònic. Les empreses ara poden gestionar les dades de forma més eficient, sense enutjosos requisits administratius o d'emmagatzematge, en un entorn jurídic predictible. 

L'entrada en vigor d'aquest acord també promou el concepte de « lliure circulació de dades amb confiança », un principi rector de la cooperació internacional en matèria de fluxos de dades, basat en els nostres valors compartits. Ens permet asseure les bases d'un enfocament comú en matèria de comerç digital, actuant contra les restriccions arbitràries i injustificades als fluxos de dades, promovent al mateix temps la prosperitat compartida.

Llegeixi més informació en el lloc web de la DG Comercio i obtingui més informació sobre les Associacions Digitals de la UE

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa
  • Informació i dades del sector públic