accesskey_mod_content

El secretari general d'Administració Digital assegura “resultats patents” del Pla de Digitalització de les Administracions en la segona meitat de l'any

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

15 juliol 2022

Juan Jesús Torres participa en el Fòrum de la Nova Economia, on destaca l'actualització de l'Agenda España Digital.

El secretari general d'Administració Digital, Juan Jesús Torres, va assegurar aquest dijous en el Fòrum de la Nova Economia que els ciutadans començaran a percebre en la segona meitat d'aquest any “resultats patents” del Pla de Digitalització de les Administracions Públiques 2021-2015.

Torres va participar en aquesta tribuna que organitza Nueva Economía Fórum i es va referir al grau d'execució d'aquest pla, recollit en l'agenda España Digital 2025, l'horitzó de la qual va ampliar el Consell de Ministres la setmana passada fins a 2026.

El responsable d'Administració Digital va afirmar que s'ha executat ja tota la inversió prevista en aquest pla, els calendaris s'estan complint a “rajatabla” i els ciutadans percebran en aquest segon semestre de 2022 beneficis palpables del que s'ha estat fent aquests últims mesos per al desenvolupament del pla.

Torres va parlar de l'actualització del full de ruta ‘España Digital’, i va explicar que està centrada sobretot en la inclusió en l'agenda dels projectes estratègics de recuperació (PERTE) i el programa RETECH per finançar projectes autonòmics d'innovació tecnològica.

Va assenyalar que la nova agenda Espanya Digital 2026 vol ser “una posada en valor de l'esforç que venim fent i un impuls” també als grans projectes de digitalització recolzats pels fons de recuperació.

En relació amb la ‘carpeta digital ciutadana’ que prepara el Govern, va afirmar que no pretén ser una finestreta única, sinó que els ciutadans de tot el país sàpiguen que poden accedir a través d'ella, de manera senzilla i segura/segura, als principals serveis que necessiten de les administracions mitjançant la via telemàtica.

Torres va subratllar que el Govern no vol deixar “a ningú enrere” i per això/per això seguirà defensant també l'atenció presencial de les administracions. El mateix va dir sobre l'accessibilitat per a persones amb discapacitat, “i quan ens equivoquem en això, que ens cridin l'atenció i ho corregim”.

Sobre plans normatius, Torres va confirmar que previsiblement aquest any s'aprovarà ja el reial decret que regularà l'Agència d'Administració Digital i va dir que hi haurà un període transitori en el qual no hi haurà duplicitat amb la Secretaria General d'Administració Digital.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

Enregistrament de la intervenció(Obre en nova finestra)

  • Secretaria General de Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica
  • Cooperació interadministrativa