En 2018, 27 Estats membres (entre ells España), Liechtenstein i Noruega van signar una declaració per crear la
“
La xarxa
"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".
08 abril 2022
EBSI en marxa per fer senzill l'intercanvi de dades entre països i simplificar l'accés als serveis transeuropeus.
En 2018, 27 Estats membres (entre ells España), Liechtenstein i Noruega van signar una declaració per crear la
“
La xarxa
La xarxa proporciona una infraestructura comuna, compartida i oberta basada en tecnologies blockchain destinada a proporcionar un ecosistema segur/segur i interoperable que permetrà el desenvolupament de serveis digitals transfronterers en el sector públic.
En
Això significarà, per exemple, poder identificar-se davant qualsevol tràmit oficial o compartir títols universitaris entre diferents països.
Amb aquesta solució d'identificació els ciutadans podran controlar els seus propis atributs d'identitat. Podrà ser un sistema unificat d'identificació digital a Europa i utilitzar-se la mateixa solució per a la identificació en el sector públic i en el privat.
La cadena de blocs contindrà la informació necessària para, per exemple, enviar diplomes vinculats a una identitat, però no guardarà cap dada sensible en si.
La versió 1 de la infraestructura
Fa alguns mesos s'ha configurat la
Per a això la Comissió Europea ha llançat una convocatòria aquest any amb l'objectiu d'impulsar i estendre el cas d'ús de Diplomes i el passaport de seguretat social.
L'Associació llançada permet als Estats membres treballar juntament amb la Comissió Europea per convertir l'enorme potencial de la tecnologia
En el futur, un gran nombre de serveis públics, com a permisos, sol·licituds de subvencions, escriptures notarials, contractes intel·ligents, utilitzaran la tecnologia blockchain.