accesskey_mod_content

Publicat l'estudi de la UE sobre l'impacte del codi obert

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Noticia disponible únicamente con fines históricos y de hemeroteca. La información y enlaces mostrados se corresponden con los que estaban operativos a la fecha de su publicación. No se garantiza que continúen activos actualmente".

07 setembre 2021

L'estudi sobre l'impacte del programari i maquinari de codi obert per a la Comissió Europea va trobar que el programari i el maquinari de codi obert són clau per a la transformació digital de la regió i poden ser un gran impuls per al PIB de la UE.

La Comissió Europea va publicar un estudi(Obre en nova finestra)  sobre el impacto del software de código abierto (OSS) y el hardware de código abierto (OSH) en la economía europea, realizado por Fraunhofer ISI y OpenForum Europe. El estudio estima que el software de código abierto contribuye entre 65.000 y 95.000 millones de euros al PIB de la Unión Europea y promete importantes oportunidades de crecimiento para la economía digital de la región. Para lograrlo, la UE debería participar activamente en una transición hacia una mayor apertura en su cultura política y de inversión. 

L'informe recomana a la UE que apliqui una política industrial específica de codi obert i la inclogui en els seus principals marcs polítics, com el Pacte Verd Europeu i la Llei de IA. También recomana la creació d'una xarxa europea d'unitats governamentals dedicades a accelerar l'ús de tecnologies obertes, proporcionant un finançament substancial als mecanismes i projectes de suport de codi obert, per exemple, a través del programa insígnia Horitzó Europa amb un pressupost total de 95.500 milions d'euros per 2021-2027. i seguint l'adreça de la innovació oberta en la cerca del bloc per l'autonomia digital.

Los governs i les empreses de la UE ja han notat el potencial d'Open en invertir més de mil milions d'euros en el desenvolupament de codi obert sol en 2018. Les dades prediuen que si les contribucions de codi obert augmentessin un 10% en la UE, generarien entre un 0,4% i un 0,6% addicional (al voltant de 100.000 milions d'euros) del PIB del bloc. Per collir aquests beneficis, els investigadors assenyalen la necessitat d'un canvi cultural profund i inversions significatives en tecnologies obertes. 

L'informe consta de:

  • anàlisi econòmica
  • anàlisi de polítiques en 13 països de la UE, Amèrica i Àsia
  • estudis de casos sobre programari i maquinari de codi obert
  • recomanacions de polítiques en àrees com a polítiques industrials, educació, recerca i desenvolupament, i en relació amb la creació de capacitat institucional per a l'autonomia digital de la UE.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Govern obert, Informes i Estudis