accesskey_mod_content

Publicada l'Enquesta de Nacions Unides sobre administració electrònica 2020

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

16 juliol 2020

España es manté en la llista dels països  amb un índex de desenvolupament d'administració electrònica “molt alt” i manté la posició 17ª.

L'informe “ UNITED NATIONS I-GOVERNMENT SURVEY 2020(Obre en nova finestra) ”, preparat pel Departament d'Assumptes Econòmics i Socials de l'ONU, va ser fet públic el passat 10 de Julio.

Se trata del único informe global que evalúa el estado de desarrollo de la administración electrónica de todos los Estados Miembros de la ONU. Esta evaluación no pretende proporcionar una medida absoluta, sino aportar una visión de la situación relativa de unos países con otros. Como herramienta para facilitar el desarrollo, la Encuesta de administración electrónica examina las fortalezas, retos y oportunidades de los países considerando sus políticas y estrategias.

La edición de 2020 pone de manifiesto el progreso realizado en todas las regiones, incluso en aquellos países menos desarrollados. Más del 22 por ciento de los países mejoraron su nivel desarrollo.  Sin embargo, a pesar de los esfuerzos realizados por muchos países, la brecha digital persiste. 7 de 8 países en los niveles más bajos están en África y pertenecen al grupo de los países menos desarrollados.

Junto con estas tendencias, la pandemia del COVID-19 no solo ha revigorizado el papel del gobierno digital desde el punto de vista convencional de prestación de servicios públicos, sino que también ha permitido la puesta en funcionamiento de formas innovadoras para gestionar la crisis, como el rastreo de contactos, la salud electrónica, el aprendizaje en línea y el teletrabajo.

El principal indicador publicat és l'EDGI (i-government development index – índex de desenvolupament de l'administració electrònica). Liderant aquest indicador se situen en aquesta edició: Dinamarca, Corea, Estònia, Finlàndia i Austràlia.

Pel que fa a España ( Fitxa d'España(Obre en nova finestra) ), es troba en la llista de països amb un índex EGDI molt alt 0,8801, ocupant el lloc 17 en la llista global, mantenint la posició que ocupava en el 2018.

L'informe també apunta que Europa manté el lideratge en el desenvolupament de l'administració electrònica, amb un índex EGDI mitjà de 0.8170.

D'altra banda, aquest informe recull un indicador específic de l'àmbit Local, LOSI (Local Online Service Index – Índex de Serveis en línia locals”. En aquest estudi s'han inclòs 100 entitats locals mundials, entre elles, d'Espanya únicament s'ha analitzat a Madrid, que ha obtingut uns magnífics resultats. Madrid se situa com a nombre 1 mundial amb un LOSI de 0,9625.

Font original de la notícia

  • Interoperabilitat i Normalització
  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica