accesskey_mod_content

Aprovada l'Estratègia Nacional de Ciberseguretat 2019

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

15 abril 2019

En l'última reunió del Consell de Seguretat Nacional d'aquesta legislatura, celebrada el passat 12 d'abril, es van aprovar les estratègies nacionals de seguretat aeroespacial, de protecció civil i de ciberseguretat, amb el consens de les CCAA i amb aportacions d'experts dels àmbits públic i empresarial.

El Secretari d'Estat Director de el  Centre Nacional d'Intel·ligència(Obre en nova finestra) va presentar la Estratègia Nacional de Ciberseguretat 2019, que revisa la de 2013 i afronta els nous desafiaments que sorgeixen en aquest àmbit que es troba en permanent evolució a causa del desenvolupament tecnològic. Aquesta estratègia també preveu la creació d'un nou Fòrum Nacional de Ciberseguretat, que conjuga la col·laboració dels sectors públic i privat.

A més, es va presentar un informe sobre la seguretat dels processos electorals i les actuacions engegades derivades de la recomanació de la Comissió Europea per garantir la seguretat física i de la informació, xarxes i sistemes en els processos electorals que es produiran en diferents països de la UE. Per a això, s'ha creat la Xarxa de Coordinació per a la Seguretat en Processos Electorals, que el seu objectiu és garantir el desenvolupament del procés electoral, salvaguardar les dades personals, atendre al risc de ciberatacs, i combatre la desinformació.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat