accesskey_mod_content

Red.es modifica las bases de Kit Digital y amplía la ayuda para el segmento III

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

14 maig 2024

La modificació incrementa la quantia del bo per a les empreses del segment III (empreses entre 0 i menys de 3 empleats) i inclou la categoria de Lloc de treball Segur/Segur que incorpora maquinari

Red.es(Obre en nova finestra)  impulsa la modificación de las bases del Programa Kit Digital, recogidas en la Ordre ETD/1498/2021(Obre en nova finestra) , por la que se aprueba la regulación de la concesión de ayudas de esta iniciativa destinada a la digitalización de medianas, pequeñas empresas, microempresas y autónomos. 

Amb aquesta modificació s'inclou un augment de la quantia de l'ajuda per a les empreses pertanyents al segment III, compost per ensenyes d'entre 0 i menys de 3 empleats. Actualment, la quantia de l'ajuda és de 2.000 euros i passa a ser de 3.000 euros. 

Este aumento de la ayuda tendrá carácter retroactivo, es decir, podrán solicitarla aquellas empresas beneficiarias del segmento III que ya la hubieran pedido con anterioridad e incluso si ya han consumido su bono digital, garantizando así, los principios de igualdad de trato, no discriminación y transparencia. 

La petició de l'ajuda amb la nova quantia podrà realitzar-se una vegada s'hagi obert el formulari de sol·licitud en el mes de juny. A partir d'aquest moment, les empreses del segment III podran sol·licitar l'ajuda de 3.000 euros. Si ja s'ha estat beneficiari, i es vol sol·licitar l'ampliació de 1000 euros, el procés serà molt senzill: solament s'ha d'entrar en l'expedient, seleccionar el botó habilitat per a això i signar aquesta conformitat. En aquest cas, la concessió és automàtica. 

Nova solució: Lloc de treball segur/segur 

Con esta modificación de la orden de bases, se actualiza también el Catálogo de Soluciones de Digitalización para este segmento III y se crea la solución «Puesto de trabajo seguro» que incluye un dispositivo hardware que debe tener integrado en el producto y en el precio, una licencia que cumpla con los requisitos establecidos para la categoría X, de Ciberseguridad, además de un encriptado/cifrado en reposo, que asegure la privacidad de los datos y documentos almacenados en el dispositivo. 

Con esta categoría se pretende favorecer la automatización de tareas, la gestión eficiente de los datos y la comunicación fluida. El objetivo es mejorar la productividad y la competitividad de este segmento en un entorno seguro. 

La quantia màxima subvencionable per a aquesta solució és d'1.000 euros, sent subvencionables ordinadors portàtils o ordinadors de sobretaula nous, que hauran de complir uns requisits mínims quant a emmagatzematge, processador, memòria RAM, sistema operatiu, entre altres requisits que recull al complet l'Ordre de Bases que pots consultar en aquest  enllaç(Obre en nova finestra)  i en  Accelera pime.(Obre en nova finestra)

Con el objetivo de seguir contribuyendo a que las microempresas y autónomos continúen su proceso de transformación digital, las que resulten beneficiarias de la ayuda de este segmento por primera vez, ya disponiendo de los 3.000 euros, y que quieran implantar la solución de Puesto de Trabajo Seguro, deberán combinarla con otra solución adicional de las que incluye el Catálogo. 

Una vegada publicada l'actualització de les bases, els agents digitalitzadors adherits podran actualitzar la seva oferta de solucions del Catàleg i els que no ho hagin fet podran adherir-se per primera vegada. 

L'adhesió com a agents digitalitzadors estarà oberta durant tota la durada del Programa. 

Les mitges empreses, noves beneficiàries del Programa 

En aquesta modificació s'inclouen a més les mitges empreses com a noves beneficiàries de l'ajuda de Joc Digital i s'estableixen dos nous segments en funció del nombre d'empleats. D'una banda, el segment IV, que estarà format per empreses d'entre 50 i menys de 100 empleats la quantia dels quals de l'ajuda serà de 25.000 euros i, d'altra banda, el segment V compost per empreses d'entre 100 i menys de 250 empleats pels quals el bo digital serà de 29.000 euros. 

La sol·licitud per a mitges empreses es podrà realitzar una vegada es publiqui la convocatòria corresponent i posteriorment, s'obri el formulari de sol·licitud. Està previst que sigui en l'últim trimestre de l'any 2024. 

Programa Joc Digital 

El programa Joc Digital és una iniciativa del Govern d'Espanya i gestionada per Red.es – entitat adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública a través de la Secretaria d'Estat per a la Digitalització i Intel·ligència Artificial- que té com a objectiu promoure la digitalització de mitjanes i petites empreses, microempreses i autònoms/as, i contribuir a modernitzar el teixit productiu espanyol. 

Està dotat amb un pressupost de 3.067 milions d'euros, finançat per la Unió Europea a través dels fons NextGenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, l'agenda Espanya Digital 2026 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025, i té l'objectiu de digitalitzar a pimes i autònoms de tots els sectors productius en tot el territori nacional. 

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Ciutadà