accesskey_mod_content

La Comissió Europea publica el Quadre d'Indicadors de les Dones en l'àmbit Digital

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

13 agost 2024

El Quadre d'Indicadors de Dones en el Sector Digital avalua la inclusió de les dones en ocupacions, carreres i emprenedories digitals.

La falta de participació de nenes i dones al món digital és una oportunitat perduda, que frena el progrés social cap a un món digital més just i inclusiu i frena el creixement econòmic en la Unió.

Europa s'ha compromès amb els objectius  del Programa de Polítiques del Decenni Digital  d'emprar almenys a 20 milions d'especialistes en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en la UE per 2030, promovent al mateix temps l'accés de les dones a aquest camp.

En vista d'aquests antecedents, és important comptar amb mesuraments sistemàtics per fer un seguiment dels avanços d'Europa en l'eliminació de la bretxa digital de gènere. El Quadre d'Indicadors de Dones en el Sector Digital és una eina per a aquest propòsit.

El Quadre d'Indicadors, que abans formava part de l'Índex de l'Economia i la Societat Digitals, avalua el grau d'inclusió de les nenes i les dones en les ocupacions, les carreres i l'emprenedoria digitals. Avalua als Estats membres en funció de tres dimensions (i) ús d'Internet, ii) competències dels usuaris d'Internet i iii) competències especialitzades i ocupació) sobre la base de 13 indicadors.

Aquesta versió actualitzada de 2024 del «Quadre d'indicadors de les dones en l'àmbit digital» es basa en dades d'Eurostat d'anys anteriors. Pot trobar les versions anteriors a la pàgina principal de  Dones en l'àmbit digital  .

El 'Quadre d'indicadors de dones en l'àmbit digital 2024' consta de tres documents:

Aquestes dades s'elaboren de la millor manera possible, però han de llegir-se juntament amb els indicadors DESI (revisats ​​en 2023) i els informes sobre l'estat de la Dècada Digital (  2023  i  2024  ).

Els  fulls de ruta estratègics nacionals de la Dècada Digital  presenten les accions dels Estats membres per aconseguir els objectius de la Dècada Digital (sobre carreres de TIC, connectivitat, empreses i sector públic), inclosos els avanços en la convergència de gènere en les TIC.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Govern obert, Informes i Estudis