" /> PAe - L'Informe oficial de la Declaració de Berlín 2024
accesskey_mod_content

L'Informe oficial de la Declaració de Berlín 2024

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

02 agost 2024

La Comissió Europea (DG DIGIT) va publicar el tercer i últim informe de situació sobre la "Declaració de Berlín sobre la Societat Digital i el Govern Digital basat en valors".

Aquest tercer i últim informe, que reflecteix el compromís dels Estats Membres de complir els objectius de la Declaració per 2024, ofereix una visió general dels progressos realitzats pels Estats Membres en l'aplicació de les accions polítiques de la Declaració durant l'últim any (2022-2023), inclosa una perspectiva històrica dels progressos realitzats des de 2021 (2021-2023), així com una avaluació del rendiment general dels Estats membres (mitjana de la UE) en relació amb cada acció política durant aquest període de temps.

L'informe analitza les dades derivades de la recopilació de l'exercici de seguiment de la Declaració de Berlín (BDM), en el qual s'informa i destaca, anualment, les mesures adoptades per cada Estat membre, i s'identifiquen les bones pràctiques i les lliçons apreses. A més, l'informe d'aquest any inclou comentaris dels Estats Membres sobre l'experiència general de la gestió, així com idees sobre les seves prioritats i expectatives per al futur.

A continuació, es presenta una instantània de l'informe en la qual es destaquen els principals resultats i els àmbits d'actuació que més han progressat entre 2021 i 2023.

Resultats de BDM

Si tiene curiosidad por saber más sobre los resultados de la BDM y descubrir historias cualitativas de los Estados miembros puede consultar el informe de progreso completo aquí abajo.

La Declaración fue firmada en diciembre de 2020 por todos los Estados miembros de la UE y reafirmó el compromiso y la dedicación de los líderes europeos para afirmar el papel de las administraciones públicas en el impulso de una transformación digital de las sociedades europeas centrada en el usuario y basada en valores. Sobre la base dels compromisos assumits a la  Declaració d'Administració Electrònica de Tallin(Obre en nova finestra) , la Declaració va reforçar, a través de 7 principis clau, que la transformació digital a Europa ha de basar-se en valors democràtics i principis ètics. Pot trobar més informació sobre el BDM i els informes de progrés anteriors  aquí(Obre en nova finestra) .

 

Resultados de España

En general, les puntuacions d'España en el mecanisme de seguiment de la Declaració de Berlín de 2023 han mostrat coherència i millora en comparació dels de 2022. Si bé les àrees de polítiques 1, 2, 3, 4 i 5 s'han mantingut estables amb puntuacions altes, les àrees de polítiques 6 i 7 han augmentat.

L'increment més notable per España respecte a 2022 s'ha registrat a l'Àrea Política 7, amb un avanç significatiu del 16 per cent punts. A més, España obté una puntuació superior a la mitjana de la UE a les set àrees polítiques destacant en el Área Política 1 y en el Área Política 4 donde obté una puntuació del 100% de compliment.

Resultados de España BDM

Així mateix, l'informe posa de manifest tres bones pràctiques dutes a terme per España.

  • El programa d'Alfabetització digital per a comunitats rurals, Mujeres en el marco del Programa de Promoción del Empleo Agrario (PROFEA). Està emmarcat en Competencias Digitales per a l'Ocupació, del component 19: Pla Nacional de Competències Digitals -Competències Digitals, de el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
  • Les Administracions també han de recollir documents electrònicament a través de les seves xarxes corporatives o consultant la Plataforma d'Intermediació de Dades (PID), que és un servei horitzontal que permet el principi de "només una vegada". Simplifica els tràmits administratius, perquè els ciutadans o les empreses no hagin de haver de lliurar dades o documents que ja estiguin en poder de les Administracions. Els ciutadans poden veure els seus intercanvis de dades a través del servei de finestreta única denominat "Carpeta Ciutadana".
  • Internet Segura for Kids (IS4K) és el Centre de Seguretat en Internet per a menors en España. És coordinat per la SEDIA (Secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial) i desenvolupa els seus serveis a través de INCIBE (Institut Nacional de Ciberseguretat). IS4K té com a objectiu promoure l'ús segur/segur i responsable d'Internet i TIC entre nens i adolescents. Les seves campanyes, iniciatives i recursos estan dirigits a nens, joves, famílies, docents i professionals.
  • Informació i dades del sector públic
  • Interoperabilitat i Normalització