En Informi LIFO 2020 España ocupa el vuitè lloc entre els 23 països participants, situant-se en 4 de les 5 àrees analitzades per sobre de la mitjana europea. En el conjunt d'àrees ha obtingut una puntuació de 0,61, per sobre del 0,55 europeu, la qual cosa demostra el bon acompliment d'España en la interoperabilitat en matèria de la localització.
Informe LIFO 2020
El Observatori del Marc d'Interoperabilitat de la Localització (LIFO) supervisa la implementació de bones pràctiques d'interoperabilitat d'ubicació en les administracions públiques europees, en funció del nivell d'adopció de les recomanacions de l'EULF Blueprint.
El resum de l'estat d'interoperabilitat de la localització 2020 en España es basa en la informació proporcionada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. L'informe analitza les àrees de: Tornada de la inversió, Normalització i reutilització, Alineación de polítiques i estratègies, Governança, associacions i capacitats i Integració de Govern Digital.
A l'àrea Retorno de la Inversió, les fortaleses d'España estan vinculades a l'excel·lent acompliment en el monitoreo dels serveis basats en la ubicació, a l'enfocament ben establert i convincent per a la comunicació de la disponibilitat i els beneficis de les dades d'ubicació i els serveis públics digitals habilitats per a la ubicació, i a l'ampli conjunt de mesures implementades per facilitar al màxim el procés de cerca, localització i accés a dades de localització i serveis web.
España també està ben posicionada a l'àrea relativa a la Normalització i Reutilització, a causa de l'aplicació consistent d'estàndards internacionals rellevants (complementats per estàndards nacionals quan hagi estat necessari), a un enfocament coherent de qualitat de dades i a l'esforç d'estandardització extensiu i consistent emprès en el domini geoespacial.
Les fortaleses a l'àrea Alineació de Polítiques i Estratègies estan vinculades a l'àmplia gamma de conjunts de dades de referència bàsics d'ubicació disponibles per a ús general sota una llicència oberta, al fet que la majoria de les organitzacions compleixen totalment amb Reglamento General de Protección de Datos i a les referències específiques a les parts aplicables de la Directiva INSPIRI i/o les normes nacionals/internacionals en els documents de contractació de dades i serveis de localització. Hi ha espai de millora en l'ús d'evidència basada en la ubicació per a la formulació de polítiques.
A l'àrea relativa a la Governança, Associacions i Capacitats, España ha implementat una àmplia gamma d'iniciatives per augmentar la conscienciació i desenvolupar habilitats/habilitats geoespacials. L'Informe reflecteix que hi ha marge de millora en les dimensions de governança i associació.
Finalment, a l'àrea Integració de Govern Digital, hi ha marge de millora, particularment en l'optimització de l'ús de la informació d'ubicació entre els serveis públics digitals clau i en el conjunt d'accions implementades per a la integració de la informació d'ubicació i estadística.