accesskey_mod_content

Descripció de les interveciones del Taller de Programari de codi obert TECNIMAP 2006

El client ric, models alternatius d'evolució d'un lloc de treball basat en programari lliure

D. Luis Sánchez Vorera
IBM
Es tracta conceptualment com el programari lliure pot resultar el fonament en la transformació del lloc de treball i els entorns col·laboratius: facilitant la reutilització de components, millorant el rendiment operatiu i optimitzant tant l'OPEX com el CAPEX per lloc.

El Repositori de programari de la Junta d'Andalusia.

D. Alberto Martínez Saldaña i D. Juan Sebastián Ojeda Pérez
JUNTA D'ANDALUSIA
S'exposa la iniciativa des del seu origen fins al present actual, així com l'enfocament futur analitzant totes les eines tècniques empleades. Es reflexiona sobre els obstaculos oposades "Pors, Incerteses i Dubtes". D'altra banda es ressalta l'experiència com a model per a altres Comunitats Autònomes i s'exposen tots els arguments que formen la base i fonamenten aquesta iniciativa.

gvPONTIS: Projecte de Migració a Programari Lliure

D. Martín García Hernández.
CONSELLERIA D'INFRA. I TRANS., GENERALITAT VALENCIANA
Des de 2004 la Conselleria està en un procés de migració integral de tots els seus Sistemes Informàtics i els seus Sistemes d'Informació a Soft lliure. El conjunt de tota l'Ofimàtica, els Sistemes Operatius, la Xarxa Local, els Desenvolupaments d'Aplicacions Corporatives i els Sistemes de GIS-CAD han de funcionar en Soft Lliure a la fi de 2008. Estem a meitat del procés i no hem trobat cap problema insalvable.

Convenis de liberalització de programari amb Comunitats Autònomes. Un cas d'èxit: Sistema de Registre d'Entrada-Sortida.

D. Francisco Rebollo Alcalá, Divisió CRM/ ECM, Consultoria i Serveis.
INFORMÀTICA EL CORTE INGLÉS, S.A.
S'exposa el procés que ha permès la liberalització d'un producte comercial de Sistema de Registre d'I/S i Registre Telemàtic mitjançant conveni amb algunes Comunitats Autònomes, descrivint-se els principis d'aquests convenis, les estratègies de desplegament i implantació de la solució, així com el model establert per assegurar el manteniment correctiu i evolutiu d'aquesta solució.

El sistema de correu corporatiu de la Junta d'Andalusia

El sistema de correu corporatiu de la Junta d'Andalusia.
D. José Salmerón Porter
JUNTA D'ANDALUSIA
El sistema de correu corporatiu de la Junta d'Andalusia maneja, sota un domini únic 125.000 bústies de correu centralitzats i distribuïts, amb elevada disponibilitat i escalabilitat. Exim, Courier i OpenLDAP i altres peces de programari lliure constitueixen la major part d'aquest sistema.

El projecte Open Cities d'Administració Electrònica

D. Ricardo Jiménez Peris i D. José María Olmo
UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE MADRID
OpenCities és una inicativa liderada per la companyia Andago Enginyeria i la UPM, per a la creació d'una plataforma Open Source de desenvolupament de serveis d'AE. L'objectiu és la creació d'una comunitat d'administracions, empreses i organismes públics de recerca que comparteixin experiències, coneixements i desenvolupaments sobre administració electrònica utilitzant com a facilitador el middleware OpenCities.

Melinux: Experiència pràctica d'elaboració d'una distribució generalista GNU/Linux

D. Pablo Martínez Català, Director General de la Societat de la Informació de la CIUTAT AUTÒNOMA DE MELILLA
D. Miguel Ángel Portolés Simeó, TAO GEDAS
Melinux és una distribució GNU/Linux basada en OpenSuse 10.0 que inclou aplicacions per cobrir un ampli vento funcionalitats: Ofimatica per a la llar o el treball, Oci, Desenvolupament, Educació, Empreses...L'aspecte més important del projecte és la formació d'un equip local de manteniment, suport, formació i difusió.

OSSIM (Open Source Security Information Management) en l'Administració Pública

D. Gonzalo Asensio
IT DEUSTO
Presentació de la implantació de l'eina de seguretat OSSIM en l'Aj. d'Alcobendas i la Universitat Carlos III de Madrid. OSSIM permet la gestió de la informació de seguretat de la xarxa d'una organització. És un projecte que integra productes Open Source amb l'objectiu de proporcionar una infraestructura de monitoratge de la seguretat, facilitant la labor dels professionals d'aquest sector.

Oficina d'Administració electrònica de la Conselleria de Governació de la Junta d'Andalusia. Una plataforma d'integració d'aplicacions dirigides al ciutadà

D. Felipe Ramos Galán
STERIA IBÈRICA
Aquesta plataforma de portal web permet la integració gradual d'aplicacions a mesura que es trobin disponibles en un entorn homogeni amb un aspecte comú. En la ponència s'exposaran com l'estàndard de Portlet JSR 168 ajuda a aconseguir aquest objectiu i es descriurà la seva aplicació en un projecte real utilitzant programari OpenSource.