accesskey_mod_content

Nou informe sobre l'aproximació al marc de governança de la ciberseguretat

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

10 febrer 2022

Ja està disponible al portal del CCN-CERT, el nou informe sobre l'aproximació al marc de governança de la ciberseguretat, on es detalla l'estructura organitzativa, funcions i com abordar la gestió de ciberincidentes.

El CCN-CERT, del Centre Criptològic Nacional (CCN), ha publicat al seu portal l'informe “ Aproximación al marc de governança de la ciberseguretat(Obre en nova finestra) ”. En aquest document s'aborden les ciberamenazas, salvaguardes, el marc de governança de la ciberseguretat, la seva estructura organitzativa i com abordar la gestió de crisi.

A lo largo de 47 páginas, se detallan los elementos clave para establecer el marco de gobernanza de la ciberseguridad. Cabe recordar que la gestión de la ciberseguridad requiere de un marco de gobernanza en el que se designen a los organismos o unidades responsables de dicha gestión y se definan claramente sus competencias en este ámbito, que deberán ser conocidas por toda la organización.

En él se propone un modelo básico de referencia para la gobernanza según las siguientes premisas: a) identifica una estructura organizativa de las unidades que prestan los diferentes servicios de ciberseguridad; b) integra los procesos de gestión para la gobernanza de la ciberseguridad, con especial énfasis en los servicios de prevención proactiva y c) identifica los servicios proveídos por la cadena de suministro TIC, así como los requisitos de cumplimiento exigibles a los suministradores.

En el marc de governança, el comitè de seguretat TIC es constitueix com a òrgan especialitzat i permanent i està integrat per persones de l'organització amb responsabilitat en la presa de decisions. Dins de l'estructura de seguretat, es constituirà una unitat denominada Oficina de governança i compliment normatiu de la seguretat TIC, les competències de la qual inclouran la coordinació dels diferents actors de seguretat dels òrgans concernits i el Centre d'Operacions de Seguretat. També pot ser convenient la constitució d'un Òrgan d'Auditoria Tècnica (OAT) independent, per a la realització d'auditories de conformitat dels sistemes.

Por último, el capítulo 6 ofrece un análisis detallado de la gestión de ciberincidentes, con la creación del comité de crisis, su activación, funciones, composición, dinámica de las reuniones, así como un apartado dedicado a las buenas prácticas en la gestión de crisis.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat i Protecció de Dades