accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE: Autentica - El repositori horitzontal d'usuaris de les AAPP

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

28 febrer 2018

Logo OBSAE

Optimitzant la gestió d'usuaris

El servei AUTENTICA és un servei d'autenticació, autorització i Single Sign On (SSO) d'empleats públics de les AA.PP., alts càrrecs i usuaris relacionats, en l'accés a aplicacions internes de les AA.PP.

Disposa d'un repositori horitzontal d'usuaris provinents de fonts primàries de qualitat, com el Registre Central de Personal entre unes altres, i d'altes d'una estructura d'administradors delegats corresponsables.

Un dels valors afegits d'AUTENTICA és proveir a les aplicacions d'atributs dels usuaris autenticats relacionats amb la unitat i el lloc de destinació, incloent correu electrònic i telèfon. Opcionalment també pot proveir serveis d'autorització. Aquest servei es troba disponible a la Xarxa SARA i a través d'Internet.

El seu objectiu és constituir-se com el servei comú d'autenticació i autorització de referència dins de les AA.PP. per a aplicacions internes, així com disposar d'un repositori d'usuaris de les AA.PP. cada vegada més complet mitjançant la incorporació de noves fonts primàries o sincronització amb altres repositoris LDAP.

Per a més informació pot consultar la nota tècnica   Autentica - El repositori horitzontal d'usuaris de les AAPP

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Lleis 39 i 40
  • Serveis electrònics