accesskey_mod_content

Espanya subscriu la Declaració ministerial d'administració electrònica de Tallin

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

06 octubre 2017

Logo Comissió Europea

En la Reunió Ministerial d'administració electrònica de Tallin s'ha adoptat la Declaració ministerial d'administració electrònica de Tallin, a iniciativa de la Presidència estonia de la UE amb el suport de la Comissió Europea.

Per part d'Espanya ha signat la Declaració Ministerial d'administració electrònica(Obre en nova finestra) el Secretari General d'Administració Digital Sr. Domingo J. Molina. Des d'Espanya es valora molt positivament aquesta declaració per trobar-se alineada amb les actuacions en la matèria al nostre país.

Domingo Molina signant la Declaració Ministerial de TallinLa declaració va dirigida a la Unió Europea més els països EFTA (32 països en total).  L'estructura de la declaració ministerial d'administració electrònica de Tallin és la següent:

 • Un preàmbul que recapitula el context de reptes socials i transformació digital; actuacions de l'OCDE, ONU i G20; el paper de l'administració electrònica i les oportunitats que ofereix la transformació digital en termes de confiança, transparència, fiabilitat,  i suport al desenvolupament de l'economies de les dades; la necessitat d'actuar més enllà del Pla d'acció d'administració electrònica i d'asseure bases per més enllà de 2020; el paper de la col·laboració, les solucions interoperables i les bones pràctiques i el respecte als drets fonamentals.
 • Es reforça el compromís amb els principis del Pla d'Acció d'Administració electrònica 2016-2020, particularment dels següents: digital per defecte, inclusió i accessibilitat, principi de solament una vegada, confiança i seguretat, obertura i transparència i interoperabilitat per defecte.
 • 6 línies d'acció, cadascuna amb actuacions dirigides a països (25) i institucions europees (22):
 1. Digital per defecte, inclusió i accessibilitat; (5 actuacions)
 2. Principi de solament una vegada (onze-only); (4 actuacions)
 3. Confiança i seguretat; (4 actuacions)
 4. Obertura i transparència; (3 actuacions)
 5. Interoperabilitat per defecte; (3 actuacions)
 6. Habilitadors horitzontals. (6 actuacions)
 • Per a seguiment del previst a la declaració es convida a la Comissió al fet que utilitzi instruments de recapitulació del progrés i de revisió del pla d'acció d'administració electrònica; i que la presidència austríaca recapituli la seva implementació a la tardor de 2018.

La Declaració inclou un annex amb Principis en els quals l'usuari té un paper central a l'hora de dissenyar i prestar serveis públics digitals. Aquests principis es refereixen a la interacció digital; a l'accessibilitat, seguretat, disponibilitat i usabilitat; reducció de la càrrega administrativa; prestació digital dels serveis; implicació del ciutadà; incentius per a l'ús dels serveis digitals; protecció de dades personals i privadesa; i mecanismes de reparació i reclamació.

Més informació:

Tallinn Declaration on eGovernment (2017)(Obre en nova finestra)  (anglès)

Declaració de Tallín sobre administració electrònica (2017)(Obre en nova finestra)  (castellà)

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

Declaració conjunta del Vice-president Ansip i el Comissari Gabriel, que celebra l'adopció de la Declaració de Tallin sobre i-govern(Obre en nova finestra)  (anglès)

 • Serveis electrònics
 • Cooperació interadministrativa