accesskey_mod_content

El Catàleg de dades aconsegueix més d'1.000 conjunt de dades

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

26 agost 2013

El Catàleg de dades de datos.gob.es aconsegueix més d'1.000 conjunts de dades catalogades i publicats amb l'objectiu de ser reutilitzats per tercers.

Publicar més d'1.000 conjunt de dades ha estat possible gràcies a l'aposta realitzada des de les diferents administracions públiques en pro de la reutilització de la informació pública, i en resposta a les sol·licituds rebudes des del sector empresarial i la ciutadania. A través de les demandes recollides s'ha precisat la forma i el contingut dels conjunts de dades amb major impacte i les temàtiques més demandades, la qual cosa ha ajudat a les administracions a concretar la publicació dels primers conjunts de dades.
La trajectòria del Catàleg de dades de datos.gob.es s'inicia a l'octubre de 2011. En respostes al Reial decret 1495/2011, de 24 d'octubre, pel qual es desenvolupa la Llei 37/2007, de 16 de novembre, sobre reutilització de la informació del sector públic, per a l'àmbit del sector públic estatal, es publiquen propostes de conjunt de dades del sector públic estatal descrits d'acord a la Norma Tècnica d'Interoperabilitat de Reutilització de recursos d'informació. Al setembre de 2012 s'inicia el servei de suport RISP en suport de la publicació de conjunt de dades i compliment del RD 1495/2011, que accelera la publicació de conjunts de dades al Catàleg.

Al llarg del 2013, a més de l'Administració General de l'Estat, han publicat al Catàleg altres administracions tals com l'Ajuntament de Saragossa i l'Ajuntament de Gijón.

L'enriquiment del catàleg també s'ha vist afavorit per la possibilitat de publicació massiva de conjunts de dades a través de l'eina de federació de catàlegs. Gràcies a aquesta funcionalitat és possible automatitzar tant la càrrega com l'actualització de les dades.
Superar els 1.000 registres suposa per a l'equip de datos.gob.es un assoliment important, que anima a seguir recolzant a les Administracions en el seu interès per la publicació de dades de qualitat, així com per l'engegada de diverses iniciatives que afavoreixin la tendència imparable en l'obertura d'informació pública i de la seva reutilització.

 

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Govern obert