accesskey_mod_content

La Comissió Europea llança la consulta pública eIDAS

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

11 octubre 2019

La Comissió Europea està duent a terme, fins al proper 25 d'octubre, una consulta pública sobre el full de ruta de les transaccions electròniques segures/segures (eIDAS).

L'objectiu de la consulta pública(Obre en nova finestra) és determinar com s'aplica el Reglament eIDAS (sobre serveis de confiança al mercat intern) als països membres de la UE. 

eIDAS té com a objectiu realitzar transaccions electròniques segures/segures a Europa, i compta amb el respatller dels blocs de construcció ID electrònica, eSignature i eDelivery Connecting Europe Facility (CEF).

eIDAS ha portat a la creació d'estàndards per a interaccions digitals segures/segures amb eines com a signatures electròniques, segells, marques de temps, serveis d'entrega i certificats d'autenticació de llocs web. La regulació també ha atorgat a certes signatures electròniques la mateixa posició legal que les signatures tradicionals en paper.

Les transaccions electròniques segures/segures són importants per al futur d'Europa i el mercat únic digital. Asseguren operacions rendibles del sector públic i augmenten la competitivitat de les nostres empreses en el clima digital actual.

Els comentaris rebuts de la consulta pública s'utilitzaran per avaluar l'efectivitat, eficiència, rellevància, coherència i valor agregat de la regulació. Els resultats es detallaran en un document, que possiblement inclourà recomanacions relacionades amb l'enfocament, la tecnologia o una nova proposta legislativa.

A més de la consulta pública, l'avaluació també inclourà aportacions de qüestionaris i entrevistes realitzades amb els principals interessats, així com una recerca documental sobre una àmplia gamma de fonts disponibles públicament.

La consulta pública tiene lugar en el cuarto trimestre de 2019 y se cierra el 25 de octubre de 2019 (medianoche, hora de Bruselas). A continuación, la Comisión adoptará recomendaciones en el segundo trimestre de 2020.

El programa CEF i els beneficis d'eIDAS

La implementació del Marco eIDAS en tota Europa està recolzada pel programa CEF de la Comissió. CEF proporciona fons en forma de subvencions i serveis de suport per a l'adopció dels seus blocs de construcció digitals, amb els següents blocs de construcció dirigits a eIDAS:

  1. El  CEF ID electrònica(Obre en nova finestra)  Building Block és perquè els proveïdors de serveis del sector públic i privat identifiquin electrònicament als consumidors (ciutadans, empreses, clients, autoritats públiques, etc.) d'altres països europeus. Això es realitza mitjançant el reconeixement mutu dels esquemes nacionals d'identificació electrònica (ID electrònica), tal com es defineix en el Reglament eIDAS.
  2. CEF eSignature(Obre en nova finestra)  ajuda a les administracions públiques i les empreses a crear i verificar signatures electròniques d'acord amb el Reglament eIDAS. Els estàndards definits faciliten el reconeixement mutu i la interoperabilitat de les signatures electròniques, millorant la confiança i l'eficiència en les interaccions transfrontereres.
  3. CEF eDelivery(Obre en nova finestra)  ofereix especificacions, programari de mostra i serveis de suport per configurar una infraestructura de servei d'entrega registrada per a l'intercanvi de dades i documents. Aquest component és compatible amb eIDAS en millorar la seguretat i la confiabilitat en els serveis d'entrega electrònica.

A través del lloc CEF Digital, pot obtenir més informació sobre els components bàsics de CEF i com estan ajudant a eIDAS i moltes altres iniciatives a aconseguir els seus objectius.

  1. CEF Digital(Obre en nova finestra)
  2. Connectant històries d'èxit d'Europa

 

Font original de la notícia

  • Cooperació interadministrativa
  • Serveis electrònics