accesskey_mod_content

Premi de Nacions Unides al Servei Públic (UNPSA) 2020

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

03 octubre 2019

Fins al proper 27 de novembre està obert el termini de presentació de nominacions al Premi de Servei Públic de les Nacions Unides, el més prestigiós reconeixement internacional a l'excel·lència en el servei públic.

L'ONU ONU(Obre en nova finestra) ha obert el termini d'inscripció per optar als Premis de Servei Públic de les Nacions Unides de 2020 (UNPSA). La UNPSA(Obre en nova finestra) promou i 

Les Nacions Unides(Obre en nova finestra) han començat a acceptar nominacions per als Premis de les Nacions Unides al Servei Públic 2020 (UNPSA). La UNPSA(Obre en nova finestra) promou i premia la innovació i l'excel·lència en els serveis públics que recolzin la realització de dos objectius:

  1. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)
  2. El principi de no deixar a ningú enrere, que formen el nucli de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de l'ONU.

El Premi és un prestigiós reconeixement internacional a l'excel·lència en el servei públic i premia  les contribucions de servei públic que condueixen a una Administració pública més efectiva i receptiva en  tothom.
 
Les nominacions per la UNPSA 2020 estan repartides en cinc categories:

  1. Brindar serveis inclusius i equitatius per a tots
  2. Promoure mecanismes integrats per al desenvolupament sostenible
  3. Desenvolupar institucions públiques transparents i responsables
  4. Promoure la transformació digital en les institucions del sector públic
  5. Promoure serveis públics sensibles al gènere per aconseguir els ODS.

 
En 2020, el Departament d'Assumptes Econòmics i Socials de les Nacions Unides col·laborarà amb ONU DONES en l'organització dels Premis, destacant l'important paper dels serveis públics sensibles al gènere en l'assoliment dels ODS.

Les iniciatives guanyadores seran reconegudes en el Dia del Servei Públic de les Nacions Unides, que el seu objectiu és "celebrar el valor i la virtut del servei públic a la comunitat" (A/CAP DE BESTIAR/57/277) durant el Fòrum de Servei Públic de les Nacions Unides. El Fòrum serà organitzat per la República de Corea i tindrà lloc al juny de 2020.

Les nominacions han de completar-se en línia(Obre en nova finestra) al portal d'UNPSA i el període es tanca el proper 27 de novembre. Les regles de presentació i el formulari de sol·licitud en línia estan disponibles en els sis idiomes oficials de les Nacions Unides; no obstant això, s'encoratja a totes les organitzacions nominadoras a proporcionar traduccions voluntàries de les seves nominacions en un dels idiomes de treball de la Secretaria de les Nacions Unides, que són anglès i francès.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Accessibilitat
  • Cooperació interadministrativa