accesskey_mod_content

Informe europeo sobre la situación de la administración pública digital y la interoperabilidad 2021

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

.

En l'informe State-of-play report on digital public administration and interoperability 2021  de la Comissió Europea, Espanya destaca un any més en l'acompliment de la interoperabilitat, situándose en la mayoría de indicadores clave por encima de la media europea.

Així, dins de l'avaluació de l'eficàcia i eficiència el informe pone como ejemplo de buenas prácticas la creación de la Plataforma d'Intermediació de Dades ( PID ), que ha experimentat un important creixement tant en nombre com en tipus de serveis de consulta i verificació de dades als quals poden accedir les autoritats públiques de forma online. Entre les iniciatives nacionals per a la millora de la governança d'interoperabilitat l'informe posa en relleu l'espanyola, on el Sistema d'Interconnexió de Registres ( SIR ) ha observat una gran millora l'últim any amb prop d'11 milions d'intercanvis entre administracions públiques.

En la implementació del model conceptual del Marc Europeu d'Interoperabilitat, l'informe destaca dos casos espanyols: el Sistema d'Informació Administrativa (SIA), que permet disposar d'un únic catàleg d'informació sobre procediments i serveis administratius per a ciutadans; i l'ús de fonts i serveis externs, com per exemple serveis en el núvol per proporcionar accés a registres basi, identificació digital, signatura digital i pagament digital.

L'informe llança llum sobre les iniciatives que s'han dut a terme durant 2020 i 2021 en matèria d'administració pública digital i interoperabilitat en 35 països europeus, així com sobre la situació actual de la interoperabilitat dins del Marc Europeu d'Interoperabilitat (EIF). Per a la seva avaluació, es basa en les fitxes tècniques de Govern Digital de 2020 i 2021 i en les fitxes tècniques d'Administració Digital 2021, elaborades per la Comissió Europea per a cada país. Aquestes últimes inclouen els resultats obtinguts en el Mecanisme de Monitoratge 2020 del Marc Europeu d'Interoperabilitat, que mesura la implementació de l'EIF per part dels Estats Membres, i es basa en un conjunt de 68 KPIs, agrupats en tres pilars: principis, nivells i model conceptual de la interoperabilitat.

 

Enllaços relacionatsEnllaços relacionats