accesskey_mod_content

Publicat el Balanç de Ciberseguretat per a l'any 2023

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

26 abril 2024

En el Balanç es mostra un augment del 24% en els incidents de ciberseguretat gestionats per INCIBE en comparació de l'any anterior.

L'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), dependent del Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública i operant sota la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, ha publicat el seu Balanç de Ciberseguretat per a l'any 2023(Obre en nova finestra) . En el Balanç es mostra un augment del 24% en els incidents de ciberseguretat gestionats per INCIBE en comparació de l'any anterior.

En 2023, el CERT d'INCIBE(Obre en nova finestra) va gestionar un total de 83.517 incidents de ciberseguretat. D'aquests, més de 58.000 van afectar a usuaris d'Internet i més de 22.000 van impactar a empreses privades, incloent pimes, micropymes i autònoms. A més, es van identificar 183.077 sistemes vulnerables, comparables a una casa amb un pany trencat que facilita l'accés a intrusos.

Dels incidents reportats, més de 9.000 atacs van resultar en la inutilització de dispositius com a equips i telèfons mòbils. També es van reportar més de 28.000 casos de frau i es van detectar més de 7.000 llocs web amb contingut abusiu, procedint a la seva retirada.

Quant als incidents que van afectar a operadors essencials i crítics, es van gestionar 237 casos. Aquests incidents van impactar sectors vitals per a la societat, incloent un 25.42% en sistemes financers i tributaris, un 25% en transport, un 22.08% en energia, un 18.33% en Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC), i un 4.58% en el sector de l'aigua.

Finalment, es van registrar 1.673 incidents que van afectar a universitats, institucions sanitàries i altres entitats de la RedIRIS.

Més informació(Obre en nova finestra)

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat
  • Informació i dades del sector públic