accesskey_mod_content

Esdeveniments

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

SEMIC 2024

  • Centre de Reunions SQUARE Brussel·les. Rue Mont donis Arts 1000. Brussel·les
  • 27 juny 2024
  • 09:00

Organitzada per la Comissió Europea, en col·laboració amb la Presidència belga del Consell de la Unió Europea i Flandes Digital, la conferència SEMIC d'aquest any porta el títol “Europa interoperable: de la visió a la realitat”.

SEMIC és una iniciativa de la Comissió Europea destinada a promoure la interoperabilitat semàntica entre sistemes interconnectats d'administració electrònica. El Centre de Suport SEMIC marca l'inici del camí cap a una administració europea interoperable, d'acord amb la Llei d'Interoperabilitat Europea.

El tema d'aquest any "Europa interoperable: de la visió a la realitat" està directament alineat amb els objectius de la recentment introduïda Llei de l'Europa Interoperable, amb la finalitat de tancar la bretxa entre els objectius visionaris d'un sector públic digital europeu perfectament connectat i les accions i polítiques concretes que estan donant vida a aquesta visió.

La  agenda(Obre en nova finestra)  de la conferència és àmplia i multifacética, cobrint temes com:

  • desplegament eficaç de solucions d'interoperabilitat,
  • expansió de la interoperabilitat i les aplicacions de IA en tota la UE,
  • elaboració de polítiques preparades pel digital,
  • millora de la interoperabilitat dins dels espais de dades i més...

Es posarà l'accent principalment en la cooperació intergovernamental.
Això inclourà debats sobre com els països de la UE poden treballar junts de manera més eficaç per aconseguir objectius compartits en matèria d'interoperabilitat, fomentant un entorn de col·laboració que transcendeixi les fronteres nacionals.

Sobre la base de l'èxit dels tallers previs a la conferència de l'any passat, SEMIC es complau a oferir als seus participants més compromesos un dia complet de tallers tècnics el 26 de juny, el dia abans que comenci la conferència principal. Aquest esdeveniment de preludi promet enriquir l'experiència de la conferència amb oportunitats d'aprenentatge pràctic i una exploració en profunditat de temes crítics en la interoperabilitat del sector públic.

SEMIC Expo

SEMIC 2024 comptarà amb stands d'exhibició, proporcionant una plataforma vibrant perquè els líders acadèmics i de la indústria mostrin demostracions i expliquin històries d'èxit.

Aquestes exposicions destacaran els últims avanços i èxits en la interoperabilitat del sector públic, oferint als assistents una visió completa dels desenvolupaments d'avantguarda en el sector.

Inscripcions(Obre en nova finestra)

Programa(Obre en nova finestra)

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)