accesskey_mod_content

Disponible l'Agenda Digital Gallega 2020

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

20 juliol 2015

La Xunta de Galícia ha presentat el text definitiu de l'Agenda Digital de Galícia per a l'any 2020.

La Xunta de Galícia va anunciar el passat 17 de Julio la publicació del text definitiu de l'Agenda Digital de Galícia l'any 2020 (enllaç a http://amtega.xunta.gal/axenda-dixital/) amb la qual espera un impuls a la modernització tecnològica  de manera que siga el catalitzador d'una profunda modernització de l'economia, societat i govern gallecs. D'altra banda, este text té un objectiu clar: que cap gallec quede exclòs del progrés tecnològic i el creixement econòmic que es deriva d'ell.

Amb la presentació de l'Agenda Digital 2020 s'inicia la Setmana Digital, durant la quin l'Agència per a la modernització tecnològica de Galícia, AMTEGA, durà a terme quatre actes per a tractar amb  detall els eixos d'este text i "fer que el seu contingut siga més accessible per a tots."

La nova estratègia tecnològica de la Junta establix les accions per a aconseguir una Administració digital innovadora,  afavorir servicis digitals avançats en el camp del benestar i la salut, i impulsar la digitalación de sectors empresarials estratègics. L'Agenda Digital de Galícia 2020 "mobilitzarà més d'1.500 milions d'euros", però sobretot es tracta de "una inversió en el futur"  per a "oferir servicis adaptats als nous temps, i per a avançar cap a una nova situació econòmica i garantir l'estructuració Digital de Galícia ".

El cap de l'Executiu autonòmic va agrair la participació de la societat gallega i els agents econòmics i socials en el "procés de reflexió conjunta" que va portar a l'Agenda Digital 2020. Així mateix, va assenyalar que es tracta de la continuació de l'esforç iniciat en 2009 amb l'Agenda Digital 2014.gal Galícia, que ha contribuït al desenvolupament de l'administració electrònica, que ha  lluitat per a reduir la bretxa digital, que ha desenvolupat programes específics per a la modernització de sectors com l'agricultura, la pesca i el turisme i ha contribuït a revertir la desigualtat que es vivia en l'accés als servicis de telecomunicacions.

Este últim objectiu es va aconseguir a través de l'aplicació del Pla de Banda Ampla de Galícia, que ara s'enfronta a una nova edició. Est permetrà el desplegament de xarxes ultra-ràpides de manera que el 100% de la població gallega tinga una cobertura d'almenys 30 megaoctets; i que el 50% de les llars tinguen accés a servicis de banda ampla per damunt de 100 megaoctets, sempre amb l'horitzó 2020.

També es va posar l'accent que l'estratègia digital de la Junta va permetre el naixement del projecte Abalar que va fer que  Galícia haja sigut pionera en la implementació del llibre digital i  en la plena integració de les TIC en la pràctica educativa.

"Tinc la convicció que este text presentat hui és el primer pas en el creixement sostenible del segle XXI de Galícia", va concloure el President de la Junta.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Servicis electrònics
  • Ciutadà
  • Cooperació interadministrativa