accesskey_mod_content

Estudi sobre Govern Electrònic 2022 (ONU)

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

La encuesta sobre gobierno electrónico de Naciones Unidas se elabora cada dos años, y evalúa a los 193 Estados Miembros en términos de Administración Digital.

Este informe analitza el desenvolupament de l'Administració Electrònica, a partir de el Índex de Desenvolupament de l'Administració Electrònica de l'ONU (I-Government Development Index, EGDI). L'EGDI és un índex compost de 3 subíndexs, que analitza tres dimensions: la idoneïtat de les infraestructures de telecomunicacions (TII), les capacitats dels recursos humans per a promoure i usar les TIC (HCI), i la disponibilitat de continguts i servicis online (OSI).

L'informe també inclou un índex suplementari, el Índex d'I-participació (EPI), que avalua l'ús dels servicis online per part dels governs per a proporcionar informació als seus ciutadans, interactuar amb ells, i involucrar-los en el procés de presa de decisions i en el codiseño dels servicis, mitjançant consultes online. Així mateix, inclou com a estudi pilote l'Índex de Dades de Govern Obert (OGDI)

En l'Enquesta de Govern Electrònic 2022 Espanya figura en el grup de països amb molt alt rendiment en l'Índex de Desenvolupament de l'Administració Electrònica (EGDI), en obtindre una puntuació en l'EGDI superior a 0.88, ocupant el lloc número 17 en el rànquing global.

El informe indica que todos los países en el grupo de muy alto rendimiento han demostrado consistencia y progreso en las diferentes áreas de sus estrategias de política digital, y en la coordinación e implementación de sus servicios públicos digitales.

Dins de l'àmbit dels països de la UE Espanya se situa en la setena posició.

L'estudi proporciona, addicionalment, una avaluació del govern electrònic a nivell local, analitzant la ciutat més poblada de cadascun dels 193 països a través de el Índex de Servici Online Local (LOSI) que avalua el desenvolupament de l'administració electrònica a nivell local, a través dels portals oficials. En este índex, la ciutat de Madrid apareix en la primera posició de el rànquing, empatada amb Berlín, en estar  en el primer lloc en les categories de marc institucional, provisió de servicis, participació i compromís i tecnologia.

Tal y como señala la Encuesta, “las tecnologías digitales contribuyen al desarrollo nacional y local, facilitan el intercambio de conocimientos y orientación, y permiten la prestación de servicios y soluciones en línea tanto en circunstancias ordinarias como extraordinarias, lo que hace inevitable la transición hacia la transformación digital. El gobierno electrónico se ha convertido en la piedra angular para construir instituciones eficaces, responsables, resilientes e inclusivas en todos los niveles, como se pide en el Objetivo de Desarrollo Sostenible (ODS) 16, y para fortalecer la implementación del Objetivo 17.”

Enllaços relacionatsEnllaços relacionats