accesskey_mod_content

Guies Pràctiques

Observatori d'Accessibilitat

En aquesta secció es recullen diferents guies o/i manuals que pretenen ser una ajuda per a la gestió i manteniment de l'accessibilitat als portals web de l'Administració. Totes aquestes guies s'estan coordinant i preparant dins de la iniciativa de l'Observatori d'Accessibilitat Web.

 

Guies adaptades a EN 301 549:2018 (equivalent a WCAG 2.1)

  • Guia de validació d'accessibilitat web.  Guia d'ajuda sobre com realitzar les validacions d'accessibilitat durant els diferents cicles de vida d'un portal o lloc web. Dirigida a desenvolupadors, editors de contingut i avaluadors responsables de vetllar pel compliment dels requisits d'accessibilitat en un lloc web.
  • Guia d'adaptació a WCAG 2.1 des de WCAG 2.0. Guia d'ajuda per als responsables de llocs web que ja són conformes pel que fa a les WCAG 2.0 i volen evolucionar el seu lloc web a les noves WCAG 2.1.

 

Guies adaptades a la UNEIX 139803:2012

 

Guies adaptades a la UNEIX 139803:2004

Aquests continguts van ser preparats considerant les indicacions i terminologies de la norma UNEIX 139803:2004. Tots aquests continguts han estat actualitzats per recollir el nou estàndard UNEIX 139803:2012 i es troben disponibles al principi d'aquesta pàgina. Es recomana usar únicament les versions relatives a la UNEIX 139803:2012.

  • Gestió de l'Accessibilitat en els gestors de continguts(Obre en nova finestra) . Guia per als responsables tècnics de llocs web en la qual es recullen les qüestions que s'han de tenir en compte i que s'han de cuidar i implementar en les implantacions de portals mitjançant gestors de continguts.
  • Guia de qüestions bàsiques d'accessibilitat per als editors finals de continguts(Obre en nova finestra) . Guia que recull les qüestions d'accessibilitat que han d'atendre els editors finals de continguts, en la seva majoria no tècnics, en l'edició i generació diària de continguts. La guia es distribueix amb llicència Creative Commons. Això permet que els responsables de cada lloc puguin modificar el seu contingut adaptant-ho a les particularitats d'edició en cadascun dels seus entorns.
  • Guia d'accessibilitat per a seus electròniques(Obre en nova finestra) . Guia per als tècnics responsables del desenvolupament i implantació de seus electròniques. Es focalitza en els aspectes específics d'accessibilitat a les seus (identitat i signatura electrònica i formularis) per ajudar en la tasca d'incloure mecanismes de tramitació electrònica, de tal forma que aquests siguin accessibles.
  • Guia d'accessibilitat per a Continguts Multimèdia(Obre en nova finestra) . Guia per a tècnics i per a responsables de continguts que recull els requisits d'accessibilitat que han de complir els continguts multimèdia. La guia especifica tant els requisits tècnics per a la inclusió del contingut multimèdia a la web com els requisits específics que ha de complir el propi contingut durant la seva generació i preparació (subtítols, llengua de signes, etc)

 

Punt d'Accés General
Punt d'Accés General