accesskey_mod_content

Hora oficial

Els servicis electrònics han de sincronitzar-se amb l'hora oficial per a garantir els terminis establits en els procediments.

Tal com establix l'Esquema Esquema Nacional d'Interoperabilitat  en el seu article 15:

  • Els sistemes o aplicacions implicades en la provisió d'un servici públic per via electrònica se sincronitzaran amb l'hora oficial, amb una precisió i desfasament que garantisquen la certesa dels terminis establits en el tràmit administratiu que satisfan.
  • La sincronització de la data i l'hora es realitzarà amb el Real Institut i Observatori de l'Armada, de conformitat amb el previst sobre l'hora legal en el Reial decret 1308/1992, de 23 d'octubre, pel qual es declara al Laboratori del Real Institut i Observatori de l'Armada, com a laboratori depositari del patró nacional de Temps i laboratori associat al Centre Español de Metrologia i, quan siga possible, amb l'hora oficial a nivell europeu.

El Real Institut i Observatori de l'Armada (Obri en nova finestra) realitza el manteniment del patró de temps i de l'hora legal espanyola amb la quin han de sincronitzar-se tots els servicis electrònics fent ús dels mitjans oferits per l'Observatori.

La Xarxa SARA  , a través d'un conveni amb el Ministeri de Defensa-Real Observatori de l'Armada, distribuïx l'Hora Oficial Espanyola a totes les Administracions Públiques connectades que ho sol·liciten, mitjançant el protocol NTP (Network Estafe Protocol) a través de la seua infraestructura de servicis telemàtics bàsics i seguretat.

A través de l'Autoritat de Segellat de Temps, TS@ , es pot obtindre prova fefaent de l'existència d'un document en l'hora oficial, certificada per part d'un tercer de confiança. Pot obtindre més informació sobre els segells de temps en el document "Guia d'ús del segell de temps i Marca de temps" disponible en àrea de descàrregues de la solució TS@ .

Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE

Enllaços relacionatsEnllaços relacionats

Destacats