accesskey_mod_content

Unió Europea

Comissió Europea • Digital Government Factsheets

Fitxes de situació i evolució de l'administració digital en la Unió Europea = Digital Government Factsheets, –en anys anteriors es nomenava també eGovernment Factsheets–.

eGovernment Factsheets 2018 • Spain

01 desembre 2018

Publicada en el portal Joinup.eu.(Obri en nova finestra)  es realitza al maig la fitxa d'Espanya: eGovernment in Spain, May 2018 (PDF- 1,72 MB)(Obri en nova finestra) i al desembre de 2018 s'actualitza una nova edició.  Editada per National Interoperability Framework Observatory (NIFO)(Obri en nova finestra) , (es publica en anglés).

 • NOTA: Es realitza al desembre de 2018 una actualització de la fitxa d'Espanya,–entre altres novetats: noves adscripcions ministerials–.

 • Interoperabilitat
 • Servicis electrònics

eGovernment Factsheets 2017 • Spain

01 març 2017

També com a títol: eGovernment in Spain, march 2017 (PDF - 1,40 MB)(Obri en nova finestra) Des del programa ISA² Joinup. Editada i actualitzada per National Interoperability Framework Observatory (NIFO)(Obri en nova finestra)

 • NOTA: Since 31 October 2016, there is a new Government in Spain.in the new structure, the Ministry of Finance and Public Administration changes its name to the Ministry of Finance and Public Function. The Directorate of Information Technology and Communications disappears, being replaced by the General Secretariat of Digital Administration, which inherits its competences.

 • Interoperabilitat
 • Servicis electrònics

Comissió Europea • DESI i EDPR

Informes i estudis patrocinats per la Comissió Europea

Digital Economy and Society Index (DESI) = Índex de l'Economia i la Societat Digitals (DESI) • informe de país Espanya

11 juny 2020

Digital Economy and Society Index (DESI) és un índex compost que resumix cinc indicadors del rendiment digital d'Europa, permetent un seguiment de l'evolució dels estats membres de la Unió Europea en la competitivitat digital. Estos cinc indicadors són: connectivitat, capital humà, ús d'internet, integració de la tecnologia digital i servicis públics digitals. Es realitza des de 2015 per la Comissió Europea. Direcció general de Xarxes de Comunicació, Contingut i Tecnologies = European Commission. Directorate General for Communications Networks, Content & Technology (DG CNECT)

Més informació en PAe: Observatori - OBSAE- Índex d'Economia i Societat Digital (DESI)

 • Servicis electrònics

Informe sobre el progrés digital a Europa (EDPR) • Espanya

05 maig 2017

Informe sobre el progrés digital a Europa: Europe's Digital Progress Report (EDPR) 2017 és un nou informe que oferix un seguiment dels avanços realitzats pels Estats membres en matèria de digitalització, combinant dades quantitatives de l'Índex de l'Economia i la Societat Digitals (DESI) amb informació qualitativa sobre polítiques específiques de cada país.

 • Servicis electrònics

Comissió Europea • eGovernment Benchmark

Informes de Cap Gemini i altres col·laboradors per a la Comissió Europea. Realitzats des de 2001 fins al moment actual.

  Veure secció OBSAE-Comissió Europea  

Comissió Europea • Portal Europeu de Dades (EDP)

Estudis del Portal Europeu de Dades = European Data Portal (EDP) patrocinats per la Comissió Europea

The Economic Impact of Open Data: Opportunities for value creation in Europe

25 febrer 2020

L'impacte econòmic de les dades obertes: oportunitats per a la creació de valor a Europa. Difós el 25 de febrer de 2020 en Portal Europeu de Dades (EDP)(Obri en nova finestra)

 • NOTA: investiga el valor creat per les dades obertes en tota Europa, a més l'informe també considera exemples i idees de la reutilització de dades obertes en les organitzacions.

 • Govern obert

European Institute of Public Administration (EIPA)

EIPA té la funció de formació com a Institut Europeu d'Administració Pública. Organitza els premis als servicis públics. European Public Sector Award  (EPSA)

European Network and Information Security Agency (ENISA)

ENISA (Agència de la Unió Europea per a la Ciberseguretat) realitza una sèrie de publicacions d'interés en el camp de la seguretat de les xarxes i la Informació.

ENISA Threat Landscape Report

28 gener 2019

 • Seguretat

Critical Cloud Computing

19 desembre 2012

Critical Cloud Computing: A CIIP perspective on cloud computing services. Version 1,0 December 2012 = Informe ENISA sobre "el núvol" en la protecció d'Infraestructures Crítiques (2012) © European Network and Information Security Agency (ENISA), 2012

 • Seguretat

Spain Country Report

21 juny 2011

© European Network and Information Security Agency (ENISA), 2011.- Author, Donen Cimpean (Deloitte ERS). 1 fitxer pdf de 55 p.

 • SPAIN: NIS national strategy, regulatory framework and key policy measures.- overview of the nis national strategy.- the regulatory framework.-key policy measures.

 • Esquema Nacional de Seguretat

 • Seguretat

Report on the state of pa-European eIDM initiatives

29 gener 2009

Development and deployment of electronic identity managenment. © European Network and Information Security Agency (ENISA),2019.- Authors: This study has been prepared by Hans Graux and Jos Dumortier: estafe.lex law offices.- 1 pdf de 82 pages.

 • Seguretat

European Public Administration Network (EUPAN)

 • EUPAN : European Public Administration Network = Xarxa Europea d'Administracions Públiques. És una xarxa informal entre les administracions de tots els països de la UE per a la cooperació i l'intercanvi de coneixements en el camp de l'administració pública

 • EUPAN ( veure lloc web)(Obri en nova finestra)

Conclusions de les reunions dels Directors Generals

En esta xarxa col·laboren els responsables de les administracions públiques en els estats membres de la UE i la Comissió Europea.

A més dels documents que recolzen la reunió, el país que exercisca la Presidència de la Unió Europea o qualsevol un altre participant (en este cas després de comunicar a la Presidència) podrà entregar documents que es consideren d'interés per als grups de treball o la Xarxa. El lloc web també es dirigix a una audiència de professionals, dissenyadors de polítiques i acadèmics, que busquen construir i compartir els seus coneixements i experiència.

CAF

05 desembre 2012

59th Meeting of Directors General during the Cyprus Presidency was held in Nicòsia on the 5th of December 2012 promouen la difusió de CAF 2013(Obri en nova finestra) : The Common Assessment Framework (CAF): Improving Public Organisations through Self-Assessment

Cap a una administració pública sostenible

26 gener 2011

Editat pel Ministeri de Política Territorial i Administració Pública i l'Agència Estatal d'Avaluació de les Polítiques Publiques i Qualitat dels Servicis (AEVAL). NIPO: 851-11-001-7 

 • NOTA: Este document és una versió traduïda i revisada de l'informe en ínglés realitzat durant la Presidència espanyola de la Unió Europea del primer semestre de 2010.

 • Este estudi es va realitzar per a donar compliment a la Resolució dels Directors Generals responsables d'Administració Pública de la Xarxa Europea d'Administracions Públiques (EUPAN) i va tindre per objecte disposar d'una informació integrada sobre els models existents per a la gestió i mesurament de la sostenibilitat en l'administració pública.

 • UNPAN Better regulation(Obri en nova finestra)

 • Govern obert

Els drets dels ciutadans davant l'Administració Electrònica a Europa

21 juliol 2010

Publicat pel Ministeri de la Presidència, juliol de 2010 (en el marc de la col·laboració informal per part dels Estats dins de l'EUPAN).

 • NOTA: Este document és una versió traduïda de l'informe informe en anglés(Obri en nova finestra) realitzat durant la Presidència espanyola de la Unió Europea del primer semestre de 2010

 • S'adjunta en l'Annex I, una proposta de la Presidència Espanyola en el qual figuren el conjunt de drets i principis de forma sistemàtica i articulada baix la forma de carta. Es pretén amb açò donar un punt de partida per a futurs debats a iniciativa d'altres Presidències o de la Comissió Europea.
  També s'afig en l'Annex II el qüestionari que va ser remès als Estats per a l'elaboració de l'anàlisi de la situació dels drets a nivell nacional.

 • Servicis electrònics