accesskey_mod_content

Consulta pública per a donar forma a la futura política europea d'interoperabilitat

04 febrer 2021

Logo Comissió Europea

En el marc de l'avaluació del Programa ISA² i de el Marc Europeu d'Interoperabilitat (EIF), i amb l'objectiu de presentar una política d'interoperabilitat reforçada del sector públic en 2021, la Comissió Europea ha llançat esta consulta.

Esta consulta(Obri en nova finestra)  té com a objectiu recopilar les opinions de les parts interessades sobre les iniciatives de la UE entorn de/entorn de la interoperabilitat del sector públic. La informació recopilada s'incorporarà a l'avaluació del Marque Europeu d'Interoperabilitat(Obri en nova finestra) (EIF), l'avaluació final del Programa ISA²(Obri en nova finestra)  i una avaluació d'impacte sobre la futura política d'interoperabilitat. Està oberta fins al 27 d'abril.

La Comissió Europea(Obri en nova finestra)  ha proposat presentar per a 2021 «una estratègia d'interoperabilitat reforçada dels governs de la UE per a garantir la coordinació i normes comunes per a fluxos i servicis de dades del sector públic assegurances i sense fronteres». Esta iniciativa anirà acompanyada d'un estudi que avaluarà els problemes experimentats per les parts interessades de la UE i els impactes de diverses opcions polítiques per a abordar-los.

Com ajudaran les contribucions?

L'avaluació de l'EIF complix el compromís de la Secció 6 de la Comunicació de l'EIF(Obri en nova finestra) . Els resultats contribuiran a l'avaluació d'impacte i ajudaran a avaluar si les recomanacions de l'EIF han de formar part d'un instrument obligatori.

Esta consulta també brinda l'oportunitat de recopilar les opinions de les parts interessades sobre els assoliments del programa ISA2. La informació recopilada contribuirà a l'avaluació final d'ISA2, que es realitza en paral·lel amb l'avaluació de l'EIF i l'avaluació d'impacte sobre una futura estratègia d'interoperabilitat.

Com participar?

Pot contribuir a la consulta pública completant el  qüestionari en línia(Obri en nova finestra)  o a través d'un email. Este qüestionari està disponible en anglés, francés i alemany. No obstant açò, es pot respondre en qualsevol idioma oficial de la UE.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Interoperabilitat
  • Ciutadà