accesskey_mod_content

El portal EIF Toolbox ja està en funcionament

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

13 novembre 2020

Logo Comissió Europea

El EIF Toolbox, un portal interactiu que tanca la bretxa entre les administracions públiques i els servicis públics digitals interoperables, ja està disponible per als usuaris.

La "caixa de ferramentes" de l'EIF, o EIF Toolbox(Obri en nova finestra) , està dissenyada com una guia per a les administracions públiques nacionals (que cobrix els 3 o 4 nivells administratius) amb l'objectiu d'equipar-les amb les ferramentes necessàries per a recolzar la implementació del Marque Europeu d'Interoperabilitat(Obri en nova finestra) (EIF) amb la finalitat de fomentar servicis digitals interoperables Nivell europeu.

L'estructura d'esta toolbox proporciona un enfocament complet i holístico sobre la interoperabilitat i permet als usuaris accedir a informació rellevant i solucions o components reutilitzables que recolzen aspectes específics de la interoperabilitat en dissenyar una nova solució digital o renovar les existents. 

Les solucions de suport són accessibles per diferents camins i des de diferents punts d'entrada seguint els 3 pilars de l'EIF (és a dir, totes les recomanacions estan vinculades als pilars rellevants de l'EIF i a les solucions de suport rellevants; la pàgina de les solucions també es pot veure per pilars de l'EIF, etc.).

A més, i tenint en compte els diversos antecedents professionals i educatius dels seus usuaris, EIF Toolbox conté:

  • Documents d'orientació sobre els antecedents teòrics del marc (pilars de l'EIF, a saber, els principis d'interoperabilitat, les capes d'interoperabilitat 4 + 2 i el model conceptual). 
  • Informació que destaca les necessitats d'implementació de les 47 recomanacions i 12 principis de l'EIF.
  • Solucions operatives que cobrixen aspectes d'alineació i implementació que són rellevants per a l'establiment de servicis digitals interoperables.

La  EIF Toolbox(Obri en nova finestra)  és un projecte dinàmic que evolucionarà amb el temps i posarà l'accent en els casos pràctics d'implementació reeixida a nivell nacional i transfronterer. 

Font original de la notícia(Obri en nova finestra) (JoinUp)

Font original de la notícia(Obri en nova finestra) (ISA2)

  • Desenvolupament de Sistemes
  • Infraestructures i servicis comuns