accesskey_mod_content

Disponible l'informe de l'ONTSI sobre Caracterització del Sector intermediari de la informació 2020

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

18 juny 2020

L'ONTSI publica la cinquena edició de l'informe “Del Sector intermediari de la informació a l'Economia de la Dada. Caracterització del Sector intermediari de la informació”. Addicionalment, s'ha presentat una anàlisi específica del paper de les Administracions Públiques com a clients del sector infomediario i impulsor de la seua activitat. 

L'Observatori Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació  (ONTSI) ha publicat l'informe Del Sector Infomediario a la Economía del Dato. Caracterización del Sector Infomediario(Obri en nova finestra) que analitza l'evolució i posicionament actual d'este sector.

En esta cinquena edició s'han identificat més de 700 empreses infomediarias amb un volum de negoci d'1.987M euros en 2018, la qual cosa suposa un increment des de l'edició anterior. La principal activitat desenvolupada per estes empreses es dirigix a l'anàlisi i la visualització de les dades (65,5%) seguida per l'agregació de fonts de dades i millora de la seua qualitat (52,9%).

En este estudi assenyalen que les característiques de les dades que més impacten a l'hora de generar negoci són la seua actualització i completesa. Quant a les principals barreres, destaquen la falta d'informació i d'homogeneïtat. Amb vista al futur del sector, les empreses apunten al desenvolupament d'activitats de consultoria i l'anàlisi de dades on seran cada vegada més rellevants la provisió de servicis des del núvol i la integració de noves tecnologies com el Big Data i la Intel·ligència Artificial.


Addicionalment, s'ha elaborat l'informe: “ Les Administracions Públiques davant la reutilització de la informació pública(Obri en nova finestra) ” on s'analitza específicament com interactua l'Administració amb este sector, tenint en compte que quasi un 50% de les empreses del sector infomediario tenen a l'Administració com a client. En el mateix es reflectix que les AAPP col·laboren amb les empreses infomediarias per a millorar la publicació d'informació i dades i per a desenvolupar sistemes interns basats en dades. L'informe també arreplega els reptes als quals s'enfronten les Administracions Públiques en este àmbit així com una sèrie de recomanacions per a potenciar la reutilització en l'àmbit públic.

  • Servicis electrònics